Foto: AFP/Scanpix/LETA

Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) pēc trijām 2021. gada pasaules čempionāta spēļu dienām publicējusi pirmo spēka rangu, kurā Latvijas hokeja izlase ierindojusies devītajā vietā.

IIHF ik gadu apkopj daļēji uz jokiem balstītu valstsvienību spēka rangu, kas tiek atjaunots ik pēc dažām dienām, kā arī atspoguļo tā brīža izlašu veikumu.

Pirms čempionāta Latvija tika ierindota desmitajā pozīcijā, bet uzvara pār Kanādas izlasi ļāvusi pakāpties uz devīto pozīciju. Vienības ieņemtā vieta papildināta ar ironisku tekstu "Tātad Pekinā finālā spēlēs ASV un Latvija, vai ne?". Tieši Ķīnas galvaspilsētā norisināsies nākamās Ziemas olimpiskās spēles, bet Latvijai vēl uz tām jākvalificējas augustā gaidāmā atlases turnīrā.

Ziņots, ka ASV izlase svētdienas vakarā sagādāja kanādiešiem jau otro zaudējumu divās spēlēs. Tas piespiedis IIHF ierindot Kanādu neticami zemajā 16. vietā, pie viena pasmejoties, ka hokeja lielvalsts pagaidām guvusi tikai vienus vārtus.

Savukārt augstajā piektajā vietā nonākusi Kazahstāna, kura nodēvēta par nākamo pasaules "bullīšu" čempionāta organizatori. Kazahi pēcspēles metienos pieveikuši gan Latvijas, gan Somijas hokejistus.

IIHF spēka rangs (23. maijs).

1. Krievija
2. Vācija
3. Šveice
4. Slovākija
5. Kazahstāna
6. Somija
7. ASV
8. Baltkrievija
9. Latvija
10. Dānija
11. Norvēģija
12. Čehija
13. Lielbritānija
14. Itālija
15. Zviedrija
16. Kanāda

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!