Foto: LETA
Latvijas hokeja izlase trešdien pirmajā pārbaudes spēlē pirms 2013.gada pasaules čempionāta ar rezultātu 3:4 (0:2, 2:0, 1:2) "Euro Hockey Challenge" sacensību ietvaros viesos zaudēja Čehijas valstsvienībai.

Latvijas izlases labā divus vārtus guva Miks Indrašis, bet reizi precīzs bija Lauris Bajarūns. Savukārt uzvarētājiem divus vārtus guva Petrs Vrana, kamēr ar vienu rezultatīvu metienu izcēlās Lukašs Pehs un Karels Kubats.

Abus vārtus pirmajā periodā čehiem guva Prāgas "Lev" uzbrucējs Petrs Vrana. Pirmo reizi viņš Māri Jučeru pārspēja perioda vidū, bet otro reizi viņš precīzs bija 14.minūtē, kad čehi izmantoja Koba Jasa noraidījumu.

Otrā perioda septītajā minūtē Latvija izmantoja čehu noraidījumu - precīzs bija Miks Indrašis. Savukārt perioda 15.minūtē pēc Jasa piespēles Lauris Bajarūns izlīdzināja rezultātu.

Pēdējās trešdaļas sākumā Pehs atkal izvirzīja vadībā čehus, tomēr Indrašis trīs minūtes vēlāk atjaunoja neizšķirtu (3:3). Uzvaru divas minūtes pirms spēles beigām čehiem nodrošināja Kubats.

Čehijas valstsvienība maču aizvadīja ne tuvu savā spēcīgākajā sastāvā, jo daudzi čehu vadošie spēlētāji vēl aizņemti savos klubos. Savukārt Latvijas izlases sastāvā ir vairāki potenciālie braucēji uz pasaules čempionātu, kā arī tuvākie kandidāti.

Latvijas hokeja izlase gatavošanos pasaules čempionātam uzsāka pirms Lieldienām, 27.martā. Lai gan kandidātu sarakstā iekļauti vairāk nekā 40 hokejistu, pirmajā treniņā piedalījās tikai 25 spēlētāji, no kuriem divi bija pēdējā brīdī uzaicinātie Lauris Bajaruns un Roberts Maziņš. No tribīnēm pirmo treniņu vēroja Georgijs Pujacs, Roberts Bukarts, Oskars Bārtulis, kā arī brāļi Jēkabs un Miķelis Rēdlihi. Bukarts un Jēkabs Rēdlihs treniņus varētu uzsākt aprīļa pirmajā pusē, bet Bārtulis un Miķelis Rēdlihs pasaules čempionātā nepiedalīsies.

Tāpat pasaules čempionātā nespēlēs Sandis Ozoliņš un Aleksandrs Ņiživijs, kuri palīdzēja valstsvienībai februārī notikušajā Soču olimpisko spēļu kvalifikācijā.

Pēc 1.aprīlī notikušā treniņa galvenais treneris Teds Nolans nosauca tos 23 hokejistus, kuri otrdien no rīta devās uz Čehiju. Uz pirmajām šīs sezonas "Euro Hockey Challenge" spēlēm devās divi vārtsargi, septiņi aizsargi un četrpadsmit uzbrucēji.

Turpinot gatavošanos 2013.gada pasaules čempionātam, Latvijas izlase 7. un 8. aprīlī "Arēnā Rīga" tiksies ar Zviedriju, 19. un 20. aprīlī arī Rīgā spēlēs ar Baltkrieviju, bet gatavošanos pasaules čempionātam Latvijas hokejisti noslēgs 28.aprīlī ar spēli Francijā.

Pasaules čempionāts šogad atkal risināsies Stokholmā un Helsinkos. Latvijas hokeja izlase spēlēs Helsinku grupā, kurā vēl ir Somija, Krievija, ASV, Vācija, Slovākija, Francija un Austrija. Savu pirmo spēli pasaules čempionātā Latvija aizvadīs Valsts Neatkarības atjaunošanas dienā 4.maijā pret Krieviju.

Latvijas hokeja izlases sastāvs spēlēm pret Čehiju:

Vārtsargi: Māris Jučers (Rīgas Dinamo), Kristers Gudļevskis (HK Rīga);

Aizsargi: Krišjānis Rēdlihs (Rīgas Dinamo), Kristaps Sotnieks (Rīgas Dinamo),Oskars Cibuļskis (Rīgas Dinamo), Mārtiņš Porejs (Rīgas Dinamo), Māris Jass(Scorpions, DEL), Aleksandrs Jerofejevs (Kuban, VHL), Mārtiņš Jakovļevs (Jokipojat, Somija);

Uzbrucēji: Miks Indrašis (Rīgas Dinamo), Gints Meija (Rīgas Dinamo), Vitālijs Pavlovs (Rīgas Dinamo), Māris Bičevskis (Rīgas Dinamo), Elvijs Biezais (Rīgas Dinamo), Juris Upītis (Rīgas Dinamo), Lauris Bajaruns (Liepājas Metalurgs),Mārtiņš Cipulis (Lev, KHL), Roberts Jekimovs (SaiPa, Somija), Ronalds Ķēniņš(ZSC Lions, Šveice), Aleksejs Širokovs (Red Ice, Šveice), Juris Štāls (SKP Poprad, Slovākija), Koba Jass (HC Kladno, Čehija), Kaspars Saulietis (Yunost, Baltktrievija)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!