Foto: F64

Latvijas jaunās paaudzes hokejists Miks Indrašis ar darbu treniņos ir gatavs cīnīties par vietu Latvijas izlasē pasaules čempionātā, kas 4.maijā sāksies Stokholmā un Helsinkos.

Pēc pārbaudes spēlēm Dānijā, kur Indrašis katrā no mačiem guva pa vieniem vārtiem, augumā raženais uzbrucējs treniņos darbojās nomināli pirmajā uzbrucēju virknējumā kopā ar Jāni Spruktu un Miķeli Rēdlihu un ar viņiem, visticamāk, aizvadīs arī pirmo pārbaudes spēli piektdien pret Krieviju.

Indrašis atzina, ka jūtas pārsteigts par iekļūšanu vadošajā trijniekā, taču piekrīt, ka spēles Dānijā viņam izdevušās. "Jūtos ļoti labi, arī spēle vedās, un acīm redzot tieši tāpēc esmu tur," aģentūrai BNS sacīja uzbrucējs, kurš šosezon spēlēja "Liepājas metalurgā", bet sezonas otrajā pusē HK "Rīga".

21 gadu vecais uzbrucējs treniņos sevi cenšas parādīt no labākās puses. "Tik tālu ‒ par braukšanu uz pasaules čempionātu ‒ nedomāju, taču katrā treniņā strādāju, cenšos sevi parādīt no labākās puses. Pašam ļoti gribas tikt izlasē un spēlēt čempionātā," Indrašis treniņos sevi nežēlo.

Fiziski hokejists jūtas ļoti labi, un arī par veselību nekādu sūdzību viņam nav. Treniņi ir gana intensīvi, taču slodzes tiekot variētas. "Dažas dienas slodze varbūt ir mazāka, citās atkal lielāks uzsvars ir tieši uz slidošanu un skriešanu. Tas ir normāli, kondīcija jākrāj pakāpeniski," uzskata hokejists.

Spēlēt kopā ar Spruktu un Rēdlihu, kuriem ir krietni lielāka pieredze, esot interesanti, taču kopā ar pieredzējušākiem partneriem Indrašis jūtas vēl nedrošāk nekā ar saviem vienaudžiem. "Kad spēlēju ar sava vecuma čaļiem, jūtos pārliecinātāks par sevi, kad ar pieredzējušajiem, ir vairāk tāda kā nedrošība, taču tas ir laika jautājums. Turpinu strādāt, un cerams, ka viss būs labi," Indrašis neslēpa optimismu.

Latvijas hokeja izlase gatavojas pasaules čempionātam, kas Stokholmā un Helsinkos sāksies 4.maijā. Latvija grupu turnīru aizvadīs Stokholmā, kur spēlēs pret Krievijas, Vācijas, Itālijas, Čehijas, Norvēģijas, Dānijas un Zviedrijas izlasēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!