Foto: LETA

Uzlabojoties veselības stāvoklim, Latvijas hokeja uzbrucējs Miks Indrašis trešdien kāps uz slidām, cenšoties atsākt treniņus, atklājis valstsvienības ārsts Jānis Kvēps.

Indrašis traumu guva 10.aprīlī, Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra mačā ar Franciju, savainojot plecu. Kaut sākotnēji tika pavēstīts, ka uzbrucējs pasaules čempionātā nepiedalīsies, jau pāris dienu vēlāk viņš uzsvēra, ka tomēr centīsies sagatavoties, jo ļoti vēlas palīdzēt izlasi.

"Mikam ir labāk. Rīt viņš paslidos un paskatīsies," sarunā ar aģentūru LETA pauda Kvēps.

Tikmēr izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks otrdien izteicās, ka Latvijas izlasei pasaules čempionātā noteikti nepalīdzēs aizsargs Georgijs Pujacs, kā arī izteica šaubas par potenciālo Zemgus Girgensona palīdzību.

"Jauni un līdz šim nezināmi spēlētāji izlasei nepievienosies. Nav mums apslēptu resursu," atzina Baldonieks.

Kā zināms, pasaules čempionātā Latvijas izlasei nepalīdzēs arī aizsargi Oskars Bārtulis un Artūrs Kulda, kā arī uzbrucējs Mārtiņš Karsums. Tāpat savainojumi ir Jēkabam Rēdliham, Herbertam Vasiļjevam, Jurim Štālam un Mārim Bičevskim.

Latvijas izlasei joprojām ir cerības vienīgi uz Ronalda Ķēniņa palīdzību, kurš pašlaik ar Vankūveras "Canucks" komandu sacenšas Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā, kā arī vārtsargu Kristeru Gudļevski, kurš šonedēļ sāks izslēgšanas turnīru Amerikas Hokeja līgā.

Kā zināms, no Latvijas valstsvienības treniņnometnes otrdien atskaitīti uzbrucēji Gunārs Skvorcovs un Edgars Kulda, kā arī vārtsargs Elvis Merzļikins, savukārt traumu dēļ darbu neturpinās ne tikai Gints Meija, bet arī Edijs Brahmanis.

Latvijas hokeja izlase vien svētdien atgriezās no pārbaudes spēlēm Norvēģijā, tāpēc pirmdien komandai tika piešķirta brīvdiena, bet otrdien tā sākusi gatavošanos noslēdzošajām divām pārbaudes cīņām pirms pasaules čempionāta.

Kā zināms, Norvēģijā potītes traumu guva uzbrucējs Meija, bet jau pirms tam ceļgala traumu bija guvis cits šīs pozīcijas spēlētājs Brahmanis.

Līdz ar to pašlaik izlases rīcībā palikuši 28 spēlētāji, kuru vidū ir tikai trīs vārtsargi, un platu soli pretim savam pirmajam pasaules čempionātam spēris Jānis Kalniņš.

Ja līdz šim Latvijas izlase treniņos darbojās divās grupās, otrdien visi hokejisti beidzot strādājuši vienā grupā, turklāt bija izjaukta ierastā Miķeļa Rēdliha, Jāņa Sprukta un Laura Dārziņa maiņa. Tā vienā virknējumā tika iespēlēts M.Rēdlihs, Sprukts un Roberts Bukarts, bet citā Daugaviņš, Andris Džeriņš un Dārziņš.

Savukārt pārējos virknējumos darbojās Mārtiņš Cipulis-Armands Bērziņš-Kaspars Saulietis, Koba Jass-Rodrigo Ābols-Lauris Bajarūns, kā arī Roberts Lipsbergs-Ņikita Jevpalovs-Roberts Jekimovs.

Tikmēr aizsardzības maiņās bija Krišjānis Rēdlihs-Aleksandrs Jerofejevs, Kristaps Sotnieks-Guntis Galviņš, Oskars Cibuļskis-Maksims Širokovs, Renārs Demiters-Māris Jass, kā arī Jānis Andersons-Ēriks Ševčenko.

Latvijas izlase zaudējusi jau četrās spēlēs pēc kārtas. Pēdējās divās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta tā 24. un 25.aprīlī "Arēnā Rīga" spēkosies ar Slovākijas izlasi.

Pasaules čempionāts no 1. līdz 17.maijam risināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā. Latvija A apakšgrupā tiksies ar Zviedriju, Kanādu, Čehiju, Šveici, Franciju, Vāciju un Austriju.

Latvijas hokeja izlases kandidātu sastāvs, gatavojoties pasaules čempionātam:

vārtsargi - Ervīns Muštukovs (Olborgas "Pirates", Dānija), Edgars Masaļskis ("Ambri-Piotta", Šveice), Jānis Kalniņš (Dunaūjvārošas "Acelbikak", Ungārija);

aizsargi - Kristaps Sotnieks, Oskars Cibuļskis, Krišjānis Rēdlihs, Aleksandrs Jerofejevs (visi - Rīgas "Dinamo"), Māris Jass (Znojmo "Orli", Čehija), Maksims Širokovs (Martiņī "Red Ice", Šveice), Jānis Andersons (Trenčīnas "Dukla", Slovākija), Guntis Galviņš (Bolcāno "Foxes", Itālija), Ēriks Ševčenko (Karagandas "Sariarka", Kazahstāna), Renārs Demiters ("Astana", Kazahstāna);

uzbrucēji - Rodrigo Ābols ("Rīga"), Andris Džeriņš, Mārtiņš Cipulis, Roberts Bukarts, Lauris Dārziņš, Miķelis Rēdlihs, Kaspars Saulietis (visi - Rīgas "Dinamo"), Koba Jass (Liberecas "Bili Tygri", Čehija), Lauris Bajaruns (Hersholmas "Rungsted", Dānija), Jānis Sprukts ("Fribourg-Gotteron", Šveice), Armands Bērziņš (Bruniko "Val Pusteria", Itālija), Kaspars Daugaviņš (Maskavas "Dinamo", Krievija), Roberts Lipsbergs (Sietlas "Thunderbirds", ASV), Ņikita Jevpalovs (Blēnvilas-Buābriānas "Armada", Kanāda), Roberts Jekimovs (Mitišču "Atlant", Krievija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!