Foto: F64

Lai gan Latvijas izlases ceturtdienas spēlē Miks Indrašis neguva rezultativitātes punktus, pasaules čempionāta rezultatīvāko spēlētāju sarakstā Latvijas uzbrucējs ieņem piekto vietu.

Indraša kontā ir trīs vārti un divas rezultatīvas piespēles. Viņš ir vienīgais Latvijas hokejists, kurš ir starp PČ 30 rezultatīvākajiem spēlētājiem.

Līderi ar zviedrs Luī Ēriksons un krievs Jevgeņijs Malkins, kuri katrs guvuši pa trīs vārtiem un izdarījuši pa četrām rezultatīvām piespēlēm. Vēl šajā sarakstā Indrašim priekšā ir amerikānis Makss Pakoreti (1+6) un zviedrs Henrīks Zeterbergs (0+6).

Vēl statistika liecina, ka pēc lietderības koeficientiem labāko pulkā ir divi Latvijas hokejisti – Guntis Galviņš ar "+4" ir astotais, bet Gints Meija ar "+3" ieņem 18.pozīciju. Līderis ar "+6" ir krievs Dmitrijs Kaļiņins.

Vārtsargu statistikā Edgars Masaļskis ar atvairītiem 92,54 % metienu ir sestais, bet līderis ar 97,73% ir soms Petri Vehanens.

Komandu statistikas rādītājos Latvija ir septītā metienu realizācijā (9,65%), septītā arī vairākuma realizācijā (25% jeb četri no 16 gadījumiem realizēti), bet 14.vietā mazākuma nosargāšanā (62,50% jeb piecos no astoņiem gadījumiem nav zaudēti vārti).

Latvija kopā ar Kanādu ir šobrīd disciplinētākās komandas pasaules čempionātā – četrās spēlēs nopelnīti vien 10 mazie noraidījumi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!