Viens no Latvijas hokeja izlases līderiem Miks Indrašis pēc neveiksmes spēlē pret Norvēģiju neslēpa sarūgtinājumu un bija kritisks par parādīto sniegumu.

Latvijas hokejisti piektdien pasaules čempionātā savā piektajā spēlē samocītā cīņā ar 3:4 pēcspēles metienos zaudēja Norvēģijai, tādējādi attālinoties no sava mērķa – vismaz iekļūšana ceturtdaļfinālā.

Latvijas izlase pirmajā periodā ieguva vadību 2:1, lai gan neizmantoja vairākas labas iespējas nodrošināt sev vēl lielāku pārsvaru. Savukārt otrajā un trešajā periodā norvēģi neļāva Latvijas hokejistiem iespēlēties un pēc tam pēcspēles metienos guva uzvaru.

"Viņi pamainīja spēles stilu. Pirmajā periodā bija daudz labu iespēju izgājienos divatā pret vienu, otrajā un trešajā periodā vairs nebija tika daudz iespēju," LTV tiešraidē pēc spēles vārdus grūti meklēja Indrašis, kurš nespēja arī izskaidrot norvēģu veiksmi visu periodu sākumos, gūstot vārtus. "Kaut kur pietrūka koncentrēšanās. Tie goli arī – pazaudējām ripu, otrā devām iespēju mest no vidus… Pietrūka koncentrēšanās."

Indraša teiktajam piekrita arī aizsargs Kristiāns Rubīns. "Pirmo periodu labi iesākām, kontrolējām spēli, viss bija kārtībā, tikai nekrita iekšā, bet vajadzēja tā turpināt spēlēt. Atdevām viņiem iespējas un iedevām golus, ko nevajadzēja iedot. Mums jātrāpa vārtos."

Viens no spēles tiesnešiem mačā bija Latvijai bēdīgi zināmais čehs Antoņins Jeržābeks. Soģi vairākās strīdīgās epizodēs lēma nelabvēlīgi Latvijai, izsaucot arī neapmierinātību no Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija puses. Pēc Miķeļa Rēdliha iegrūšanas apmalē tiesneši pretiniekam iedeva vien divu minūšu sodu, savukārt pēdējā trešdaļā Rēdlihs un Oskars Cibuļskis saņēma sodus ļoti diskutablās situācijās.

"Tiesneši? Neko neteikšu. Tas nav no mums atkarīgs. Smagi, bet mēs esam tie, kas spēlē laukumā, un mums ir jāpierāda, ka bijām labāki par viņiem. Mums bija jāuzvar šī spēle, to mēs neizdarījām, kas ir smagi. Jāiet uz priekšu," bilst Rubīns.

Latvijai tagad ir astoņi punkti B grupas kopvērtējumā, kas pagaidām dod piekto vietu. Latvijai vēl atlikušas spēles pret Somiju un Vāciju, kurās tikai uzvaras var dot vietu ceturtdaļfinālā.

"Palikušas divas spēles, jāņem punkti. Visās spēlēs ejam uz pilnu jaudu. Bet šīs "back to back" spēles (divas dienas pēc kārtas) ir šausmīgi grūtas. Tagad jāgatavojas nākamām. Pret labām komandām varam uzspēlēt. Pēdējās divās spēlēs jānospēlē tā, lai vismaz ar paceltu galvu varam iziet ārā," atklāts ir Indrašis.

$duelID=1375;$eventID=27;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!