Foto: F64

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Miks Indrašis tomēr varētu piedalīties maijā gaidāmajā pasaules čempionātā, lai gan šobrīd iedzīvojies savainojumā, kas viņam liedz spēlēt aptuveni mēnesi, informē laikraksts "Latvijas Avīze".

Kā zināms, Indrašis traumu guva piektdien notikušajā Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra mačā, kurā Latvija ar 0:1 piekāpās Francijas valstsvienībai. Mača otrā perioda 13.minūtē Indrašis pēc sadursmes ar pretinieku devās uz ģērbtuvēm, tā arī neatgriežoties spēlē, jo guva pleca un atslēgas kaula savainojumu.

Pēcāk veiktajās medicīniskajās pārbaudēs apstiprinājās, ka Indrašis pasaules čempionātā piedalīties nevarēs. Tomēr Latvijas izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks sarunā ar "Latvijas Avīzi" pauda, ka šobrīd hokejists saņem medikamentus un vēlāk ārsti skatīsies, kā dzīst savainotais plecs.

Laikraksts min, ka netiek izslēgts, ka labvēlīga scenārija gadījumā Indrašis tomēr varēs palīdzēt Latvijas izlasei pasaules čempionātā maijā Prāgā. "Svarīga ir vēlēšanās, un Miks grib spēlēt. Nav jau teikts, ka viņam jābūt gatavam uz pirmo maču pret Kanādu," norādīja Baldonieks.

Latvijas hokejists šo sezonu aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Rīgas "Dinamo". Šajā sezonā Indrašis 59 spēļu laikā guva 16 vārtus un veica 15 rezultatīvas piespēles, izpelnoties negatīvu lietderības koeficientu -2.

EHC turnīra turpinājumā Latvija piektdien un sestdien izbraukumā aizvadīs cīņas ar Norvēģiju. Savukārt 24. un 25.aprīlī "Arēnā Rīga" gaidāmas pārbaudes spēles ar Slovākijas izlasi.

Pasaules čempionāts no 1. līdz 17.maijam risināsies Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā. Latvija A apakšgrupā tiksies ar Zviedriju, Kanādu, Čehiju, Šveici, Franciju, Vāciju un Austriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!