Foto: F64

Latvijas hokeja izlases treneris Artūrs Irbe atzīst, ka gaidāmajai spēlei pret Krieviju ir zemteksts, taču vienlaikus komanda labi apzinās, pret ko tai būs jāspēlē un cik spēle būs grūta," sarunā ar krievu laikrakstu "Sovetskij Sport" atklājis latviešu hokeja speciālists.

Uz jautājumu, vai gaidāmajam mačam pret Krieviju ir kāds zemteksts, Irbe atbildējis: "Protams. Tas taču ir tāpat kā derbijs starp "Clippers" un "Lakers" basketbolā. Arī tāpēc, ka tā [mums] būs pirmā spēle čempionātā."

"Mums vajadzīgi punkti katrā spēlē. Mēs saprotam, pret kādu komandu spēlējam un cik tas būs grūti, taču pats galvenais - kādā vietā būsim, kad 14.maijā noslēgsies grupu turnīrs," stāstīja Irbe.

Vaicāts, vai pēc daudziem latviešiem atmiņā labi palikušās 2000.gada spēles, kad Latvija uzvarēja Krieviju, viņš tiešām teicis, ka "esam atriebušies par saviem vectēviem", Irbe bija izvairīgs.

"Protams, toreiz emocijas sita augstu vilni. Vēsturisks zemteksts. [Par manis teikto] ir daudz un dažādu versiju. Teikšu tā - es cienu daudzus cilvēkus un nevajag piešūt karu. Uz ledus nenorisinās karš. Man ir daudz draugu Krievijā, taču mazs suns vienmēr gribi iekost lielajam. Jo spēcīgāks pretinieks, jo vairāk prieka, to uzvarot," atbildējs Irbe.

"Nepateikšu konkrēti, ko teicu. Jau 13 gadi pagājuši. Taču neteicu neko aizliegtu. Tās ir blēņas, ja kāds tā domā. Vienkārši Latvija ļoti priecājās par uzvaru, mēs ar to lepojāmies un emocijas uzsita augstu vilni," paskaidrojis Latvijas izlases vārtsargu treneris.

Tajā pašā laikā Latvijas izlases vārtsargs Edgars Masaļskis krievu portālam "Sportbox.ru" paziņojis, ka "neesam Krievija, taču par komandu mums nevajadzētu kaunēties".

"Mums ir jauna un ar cīņassparu apveltīta komanda, kas vienmēr cenšas precīzi izpildīt [trenera] norādījumus," teicis Masaļskis.

Kā ziņots, Latvijas spēle ar pašreizējo pasaules čempionvienību Krieviju sestdien Helsinkos sāksies plkst.16.15.

Latvijas izlase Krieviju pasaules čempionātos līdz šim pārspējusi divas reizes - slavenajā spēlē 2000.gada 5.maijā Sanktpēterburgā uzvarēja ar 3:2, bet 2003.gadā Turku tieši 4.maijā pieveica pretiniekus ar 2:1.

Pasaules čempionāts hokejā no 3. līdz 19.maijam norisinās Stokholmā un Helsinkos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!