Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Latvijas hokeja izlases vadībai trešdien joprojām nav zināms, vai valstsvienību pasaules hokeja čempionātā pastiprinās Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Pitsburgas "Penguins" uzbrucējs Teodors Bļugers.

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) partnera "Bite" trešdien publicētā video Latvijas izlases treneru korpusa pārstāvis Artis Ābols uzsver, ka valstsvienībā ir neziņa par Teodora Bļugera gatavību pastiprināt vienības rindas.

"Informācijas nav," saka Ābols. "Šobrīd [ASV] ir nakts. Vismaz vakar vakarā [izlases menedžeris] Rūdolfs Kalvītis ar viņu runāja un teica – labi, padomā, es tev pārzvanīšu."

Savukārt sarunā ar žurnālistiem pēc izlases treniņa komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš uzsvēra, ka no Bļugera trešdienas vakarā tiek gaidīta atbilde. Tas nosprausts kā termiņš, sociālajā vietnē "Twitter" ziņo hokeja žurnālists Ulvis Brože.

Vēstīts, ka valstsvienībai pirmdienas vakarā nesanāca kontaktēties ar Bļugeru. Otrdien ar viņu runāja Kalvītis, kurš medijam "Sportacentrs.com" klāstīja, ka hokejists pārdzīvo par zaudējumu Stenlija kausa pirmās kārtas septītajā spēlē. Abas puses norunājušas, ka Bļugers atpūtīsies un izlems par nākamajiem soļiem.

Latvijas valstsvienība pieteikumā uztur vēl vienu brīvu vietu. Bļugera ierašanās gadījumā mājās nāktos doties meistarsacīkstēm nepieteiktajam Klāvam Veinbergam.

Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" vienība Stenlija kausa pirmajā kārtā izsēja 3-1 vadību, svētdien piekāpjoties septītajā spēlē pret Ņujorkas "Rangers" komandu. Latvijas hokejists bija laukumā brīdī gan, kad "Rangers" izrāva papildlaiku, gan sērijas noslēdzošo vārtu laikā.

Latvijas hokeja izlase ceturtdien pulksten 20.20 laukumā mēros spēkus ar Čehijas hokejistiem. Sagaidāms, ka šajā mačā debiju čempionātā piedzīvos Kristiāns Rubīns, kurš vienībai pievienojās pēc Toronto "Maple Leafs" zaudējuma pirmās Stenlija kausa kārtas sērijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!