Foto: LETA

Pasaules čempionātā hokejā, kas jau piektdien divās arēnās sāksies Rīgā, Latvijas izlasei ir iespējas sasniegt savu pirmo pusfinālu, pēc treniņa preses konferencē teica aizsargs Jānis Jaks.

Piektdien plkst. 20.15 Latvijas hokeja izlase savā pirmajā 2021. gada pasaules čempionāta spēlē tiksies ar titulēto Kanādu.

"Man šī būs pirmā pieredze. Esmu priecīgs. Šodien [ceturtdien] pēdējo dienu gatavojamies, bet rīt jau sākam [čempionātu]," pēc treniņa preses konferencē teica turnīra debitants Latvijas izlasē Renārs Krastenbergs.

Arī aizsargs Jānis Jaks norādīja, ka iekšēji arvien vairāk jūt čempionāta tuvošanos, tomēr apbēdina fakts, ka tribīnēs, visticamāk, nebūs fanu.

Latvijas izlase šonedēļ aizvadīja savu pirmo treniņu jaunajā "Daugavas" stadiona ledus hallē. Abi hokejisti uzsvēra, ka hallē ledus kvalitāte bijusi laba, un arī telpas, kas nākotnē tiks izmantotas izlases vajadzībām, uzbūvētas ļoti augstā līmenī.

"Ģērbtuve bija ļoti plaša un labi uztaisīta," teica Krastenbergs, kuram piebalsoja arī Jaks.

Debitants Krastenbergs treniņos pirms čempionāta iespēlēts vienā virknējumā ar centra uzbrucēju Oskaru Batņu un Rihardu Mareni, savukārt Jaks darbojas vienā pārī ar Oskaru Cibuļski.

Abi hokejisti uzsvēra, ka pirmā pretiniece Kanādas izlase Latvijā ieradusies ar labu sastāvu, tomēr starp hokejistiem nav spožu NHL zvaigžņu, kā tas bijis citos čempionātos.

"Kanādieši uz Rīgu atbraukuši ar diezgan jaunu sastāvu un bez skaļiem uzvārdiem. Tas gan nenozīmē, ka komanda nav spēcīga," pirmos pretiniekus raksturoja Krastenbergs.

"Kanādas izlase katru gadu spēlē ātru hokeju. Sastāvā ir meistarīgi spēlētāji... Kaut kādus video esam paskatījušies, tāpat izgājām cauri taktikai. Aptuveni zinām, ko viņi darīs, bet to parādīs spēle," piebilda Jaks, kurš neslēpa, ka spēlēs arī vairākumā.

Latvijas hokejisti Rīgas "burbulī" devās svētdien, kad visi ieradās "Radisson Blu Latvija" viesnīcā, lai turpmākās pāris dienas pavadītu pašizolācijā istabiņās. Kopš otrdienas izlase aizvada ledus treniņus.

Pirmajā treniņā hokejisti izpelnījušies kritiku no galvenā trenera Boba Hārtlija, kurš nebija apmierināts ar hokejistu pašatdevi.

"Divas dienas karantīnā neko nebijām darījuši. Varbūt Bobam nepatika, kā mēs izskatījāmies uz ledus, bet to var saprast, jo pirmā spēle ir pret Kanādu, tāpēc treneris vēlas no mums izspiest maksimumu," atklāja Jaks. "Pēdējās dienas ir bijušas ļoti labas, un treneris ir apmierināts ar mūsu darbu."

Hokejisti arī nevairījās prognozēt Latvijas izlases iespējas mājās gaidāmajā pasaules čempionātā.

"Visa komanda un treneru kolektīvs noteikti tēmē augstāk. Jau iepriekš esam spēlējuši ceturtdaļfinālos, tāpēc treneris Hārtlijs atgādina, ka ir jātēmē augstāk, lai cīnītos par medaļām. Domāju, ka esam gatavi cīnīties ar pilnu atdevi, un rezultāts būs mums labvēlīgs," pozitīvi noskaņots par Latvijas izlases sniegumu čempionātā bija Krastenbergs.

"Šogad Covid-19 dēļ vairākām komandām nav izdevies iegūt atsevišķus spēlētājus. Tāpat sniegumu var iespaidot citi apstākļi... Manuprāt, šogad mums ir labas iespējas tikt tālāk par ceturtdaļfinālu. Šogad varam paveikt lielas lietas," norādīja Jaks.

2021. gada pasaules čempionāts Rīgā notiks no 21. maija līdz 6. jūnijam.

B apakšgrupā, kur ir Latvija, Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna, mači notiks "Arēnā Rīga", bet A apakšgrupas izlases Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija, Baltkrievija un Lielbritānija savus dueļus aizvadīs Olimpiskā sporta centra futbola laukumā ierīkotajā ledus laukumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!