Foto: F64
Latvijas hokeja izlases uzbrucējam Robertam Jekimovam šogad ir īpaši augsta motivācija piedalīties pasaules čempionātā, jo iepriekš tam traucējuši savainojumi, bet iespēja aizstāvēt savas valsts godu ir sportista privilēģija.

"Motivācija spēlēt pasaules čempionātā man ir milzīga, jo līdz šim man tas ir izdevies tikai vienu reizi. Iepriekš allaž traucēja savainojumi. Man ir liels prieks aizstāvēt valsts godu, turklāt vienīgajā čempionātā, kurā piedalījos, guvu fantastiskas emocijas un neatsveramu pieredzi," uzsvēra uzbrucējs. "Šogad ir bijis arī olimpiskais kvalifikācijas turnīrs, kas hokejistiem atņēmis daudz emociju, taču pasaules čempionāts nav mazsvarīgs turnīrs. Gribam tajā ikkatrs nospēlēt uz 100 procentiem."

"Izlases sastāva problēmās neesmu iedziļinājies, jo pats esmu šeit ieradies, lai strādātu. Redzēsim, vai tā dēļ čempionātā mums klāsies grūtāk, jo izlases tuvumā ir jauni puiši, kuri ir gatavi cīnīties par katru ripu," saka Jekimovs. "Līdz čempionātam vēl ir savs ceļš ejams, bet daudziem puišiem šī ir lieliska iespēja sevi apliecināt."

Kā zināms, savainojumu dēļ izlasei čempionātā nepalīdzēs vairāki potenciālie līderi.

Aizvadīto sezonu Jekimovs pavadīja Somijas spēcīgākās līgas - "SM liiga" - komandā Lāpenrantas "SaiPa", kas kvalificējās sacensību izslēgšanas turnīra "play-off" kārtai, tomēr ceturtdaļfinālā neiekļuva.

"Pēc sezonas Somijā nedēļu atpūtos un tagad kopā ar izlasi jūtos fantastiski. Centīšos strādāt ar tādām pašām emocijām," uzsvēra uzbrucējs. "Komanda septiņus gadus nebija iekļuvusi izslēgšanas spēlēs, bet šogad tam bijām ļoti tuvu. Mūsu uzdevums bija tur spēlēt, taču līdz tam pietrūka tikai pavisam mazliet, tāpēc varu teikt, ka sezona gan man, gan komandai bija ļoti laba, bet tajā pašā laikā tā bija psiholoģiski un fiziski ļoti smaga."

Aizvadītajās 54 regulārā čempionāta spēlēs Jekimovs izcēlās ar 16 gūtiem vārtiem un 11 rezultatīvām piespēlēm, kā arī iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +2, bet "play-off" kārtā viņš piedalījās tikai vienā no trim mačiem.

"Pagaidām par nākotni nekas nav zināms. Līgums ar komandu ir beidzies, taču pašlaik manas domas koncentrējas tikai uz izlasi. Pats izvēlējos spēlēt Somijā, kur sāku no otrās līgas. Tad, protams, ļoti vēlējos izmēģināt spēkus augstākajā līgā. Tagad tur esmu, un tikai nākotne rādīs, vai virzīšos kaut kur uz priekšu," piebilda Jekimovs.

Pirmās Latvijas izlases pārbaudes spēles risināsies 3. un 4.aprīlī izbraukumā ar Čehiju.

Pasaules čempionāts no 3. līdz 19.maijam otro gadu pēc kārtas tiks aizvadīts Helsinkos un Stokholmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!