Foto: F64

Pirms pasaules čempionāta saceltā jezga par Latvijas hokeja izlasē valdošo kartību palīdzēja sakārtot organizatoriskos jautājumus, kas veicināja veiksmīgāku gatavošanos Maskavā un Sanktpēterburgā gaidāmajam turnīram, intervijā portālam "rsport.ru" sacīja valstsvienības vārtsargs Edgars Masaļskis.

Šajā pavasarī Latvijas hokejisti publiski kritizējuši valstsvienībā esošos apstākļus. Pieredzējušais Latvijas izlases uzbrucējs Jānis Sprukts intervijā portālam "la.lv" sacīja, ka izlasē šosezon nespēlēs, jo viņam ir apnikusi valstsvienībā valdošā nesakārtotība. Vēl iepriekš aizsargs Oskars Bārtulis, kurš atkal nespēlēs pasaules čempionātā, situāciju izlasē raksturoja ar vārdu "bardaks", savukārt Daugaviņš izlases spēlētājus tēlaini nodēvēja par "bomžiem", kuriem iepriekšējos gados visu laiku esot jāpārceļas no vienas vietas uz otru.

"Mēs vienojāmies, ka par šīm lietām vairs presē nerunāsim. Viss izlasē ir uzlabojies, sarunas pirms čempionāta veicināja uzlabošanos organizatoriskajos jautājumos," krievu medijam sacīja Masaļskis.

"Mums izvirzīja uzdevumu izcīnīt desmito vietu, bet ar puišiem vēl parunāsim. Mēs neatbraucām uz šejieni zaudēt. Vēlamies uzvarēt, gatavosimies no spēles uz spēli un cīnīsimies par punktiem," uzsvēra Latvijas izlases vārtsargs.

2016. gada pasaules hokeja čempionāts Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā sāksies jau piektdien, 6. maijā. Latvijas izlase spēlēs Maskavas grupā, un 6. maijā pirmajā mačā tiksies ar Zviedriju. Vēl priekšsacīkstēs Latviajas hokejistus gaida cīņas ar Čehiju, Krieviju, Šveici, Dāniju, Kazahstānu un Norvēģiju.

Pasaules hokeja čempionāta spēļu kalendāru un visu jaunāko informāciju par gaidāmo turnīru var uzzināt portāla "Delfi" speciālajā sacensību sadaļā "Hokejs 2016".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!