Latvijas hokeja izlases vārtsargs Jānis Kalniņš pēc sāpīgā zaudējuma spēlē pret Somiju pauda gandarījumu par iegūto svarīgo punktu, kas ļauj saglabāt labas izredzes pacīnīties par vietu ceturtdaļfinālā.

Latvija svētdien savā priekšpēdējā spēlē B grupā četras sekundes pirms pagarinājuma beigām ielaida vārtus un ar 2:3 zaudēja pašreizējai pasaules čempionei Somijai. Tieši punkts Latvijai bija svarīgs pirms izšķirošajām spēlēm. Jau šobrīd skaidri zināms, ka Latvijas izlasei otrdien būs nepieciešams kaut papildlaikā pieveikt Vācijas izlasi. Nepieciešamo punktu skaitu gan var ietekmēt pirmdien gaidāmās spēles starp Vācijas un ASV izlasēm, kā arī Kazahstānas un Norvēģijas vienībām, un otrdien no rīta paredzētā spēle starp Kanādas un Somijas vienībām.

Kalniņam šī bija pirmā spēle pasaules čempionātā, un viņš atvairīja 32 no 35 metieniem.

"Ielēkt braucošā vilcienā nav tik viegli. Bet zaudēt Somijai pagarinājumā nav slikti, varējām arī.. Nu tās četras sekundes. Cepuri nost čaļu priekšā, šodien prieks par komandu, ļoti labi cīnījāmies. Bijām pelnījuši pat uzvaru," pēc spēles tiešraidē sarunā ar LTV teica Kalniņš. "Palīdzēja komandas biedri, runājām viens ar otru, tas spēli padara vieglāku. Visi cīnījās vārtu priekšā. Prieks, kā čaļi šodien spēlēja."

Pamatlaikā Somijas labā vārtus guva Saku Maenalanens un Īro Pakarinens, kuri iepriekšējā sezonā bija Kalniņa komandas biedri Helsinku "Jokerit" rindās. "Jāapsveic viņi, ko lai saka. Jāpasmejas, bet jāiet tālāk."

"Galvenais bija jāizdara jau iepriekšējās spēlēs. Tagad paši esam visu novilkuši līdz tam, ka pēdējā spēle būs izšķirošā. Galvu augšā un jāiet uz priekšu," piebilst Kalniņš.

$duelID=1395;$eventID=27;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!