Foto: LETA

Ar Latvijas hokeja izlases potenciālajiem spēlētājiem notiek aktīvas sarunas par viņu dalību gaidāmajā pasaules čempionātā Slovākijā, un pagaidām negatīvu ziņu nav, intervijā ar aģentūru LETA sacīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis.

Latvijas vīriešu valstsvienība no 11. maija līdz 21. maijam Bratislavā aizvadīs grupu spēles, tiekoties ar Austrijas, Šveices, Itālijas, Čehijas, Krievijas, Zviedrijas un Norvēģijas nacionālajām izlasēm. Iekļūstot četru labāko komandu pulkā, izlase garantēs dalību ceturtdaļfinālā.

Jau iepriekš tika ziņots, ka Latvijas hokeja izlasē šogad gaidāmajā pasaules čempionātā Slovākijā nepiedalīsies Miķelis Rēdlihs, kurš ģimenes pieauguma dēļ komandai palīgā nebrauks. Federācijas prezidents otrdien uzsvēra, ka šis pagaidām ir tikai vienīgais atteikums. Tiesa, medijos izskanējusi informācija, ka ir liela varbūtība par vārtsarga Jāņa Kalniņa nepiedalīšanos planētas meistarsacīkstēs, kā arī nav skaidrības par pamatvārtsarga Elvja Merzļikina plāniem.

Tāpat lūgts komentēt par Ziemeļamerikā spēlējušajiem hokejistiem, Kalvītis sacīja, ka kontakti tiek uzturēti, taču būtu nepieklājīgi uzsākt sarunas ar viņiem pirms sezona nav noslēgusies. "Gaidām viņus Latvijas izlasē," optimistisks bija prezidents.

Tikmēr kamēr Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs aizvada spēles Gagarina kausa izcīņā, valstsvienības treniņus vadīs Artis Ābols, Edgars Masaļskis un, iespējams, Valērijs Kuļibaba.

Latvijas valstsvienība gatavošanos pasaules čempionātam uzsāks 8. aprīlī, kas ir vēlāk, nekā pēdējos gados ierasts.

"Cīnīties katrā spēlē par uzvaru, mums nav citu mērķu," uz jautājumu par federācijas uzstādītajiem mērķiem gaidāmajā pasaules čempionātā lakoniski atbildēja Kalvītis.

Pagājušajā gadā Izglītības un zinātnes ministrija federācijai piešķīra 75 000 eiro spēlētāju apdrošināšanu segšanai, arī šogad federācija iesniegusi Latvijas Nacionālajai sporta padomei izskatīt šo jautājumu.

Valstsvienībai pirms gaidāmā pasaules čempionāta ir paredzētas sešas pārbaudes spēles "Euro Hockey Challenge" ietvaros, kur 19. un 21. aprīlī Latvijas izbraukumā mērosies spēkiem ar Francijas izlasi. Tikmēr "Arēnā Rīga" 24. un 25. aprīlī Latvijai pretī stāsies Krievijas valstsvienība, bet 2.un 4. maijā gaidāmas noslēdzošās pārbaudes cīņas ar Šveici.

Savukārt sarunas noslēgumā Kalvītis sacīja, ka pirmajā pārbaudes mačā pret Franciju tiks variēts ar sastāvu, pārbaudot jaunos spēlētājus, taču spēlē pret Krieviju jau par 80% laukumā būs redzams tas sastāvs, kas dosies uz pasaules čempionātu Slovākijā.

Izlase uz Slovākiju dosies 9. maijā, savukārt valstsvienības sastāvs varētu tikt nosaukts divas dienas iepriekš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!