Foto: AFP/Scanpix/LETA
2022. gada pasaules hokeja čempionāta pusfinālu pēc neticamas atspēlēšanās ceturtdien sasniedza Kanādas valstsvienība, kas ceturtdaļfinālā Tamperē ar rezultātu 4:3 (0:2, 0:1, 3:0, 1:0) pārspēja Zviedrijas valstsvienību.

Zviedrija tādējādi pusfinālu nav sasniegusi kopš 2018. gada, kad izcīnīja savu pēdējo pasaules čempionu titulu. Savukārt Kanāda turpina cīņu par savu otro pasaules čempionu titulu pēc kārtas.

Zviedrijas un Kanādas duelī līdz pirmajam vārtu guvumam vajadzēja gaidīt tikai pusotru minūti. Zviedrs Jakobs Petersons uzbrukuma zonas stūrī izcīnīja ripu, to savāca Oskars Langs, un viņš piespēlēja Karlam Klingbergam, kurš izdarīja precīzu metienu, atrodoties ārpus iemetiena apļa. Kanādas izlase pārņēma ripas kontroli, bet astotajā minūtē Viljams Nīlanders pēc bloķēta metiena steidza pretuzbrukumā, izgāja pret Krisu Drīgeru un raidīja ripu vārtu augšējā stūrī.

Kanādas izlasei neizdevās uzlauzt Zviedrijas izlases aizsardzību arī turpinājumā, bet tad tai nācās izturēt divu vīru mazākumu. Otrajā periodā Kanādas izlases pārsvars laukumā bija dominējošs, taču 29. minūtē Makss Frībergs uzbrukuma sākumā ātrā slidojumā saņēma ripu un izdarīja metienu, ripu raidot pret vārtu stabu. Epizode turpinājās, un Frībergs vārtu priekšā pēc Ērika Gustafsona metiena pielika nūju un mainīja ripas lidojuma virzienu.

Kanādiešiem labas vārtu gūšanas iespējas otrajā trešdaļā netrūka, bet Linuss Ulmarks ar visiem metieniem tika galā. Kanādiešu pārsvaru otrajā trešdaļā demonstrēja arī metienu skaits – 19 pret 2.

42. minūtē kanādietis Raiens Greivss izdarīja tālu metienu pa vārtiem, kad Ēriks Gustafsons bija tieši priekšā savam vārtsargam, vienus vārtus savai komandai atspēlējot. Kanādas izlase spēles galotnē dominēja laukumā, bet 57. minūtē Rasmuss Dalīns savu komandu atstāja mazākumā. Kanādieši vairākumā spēlēja seši pret četri, vārtsargu nomainot pret sesto laukuma spēlētāju. 59. minūtes sākumā Pjērs Lūks Dibuā perfekti meta no labā iemetienu apļa centra, bet 30 sekundes vēlāk viņi turpināja savu ofensīvu. Metjū Barzals izdarīja tālu metienu ar nūjas neērto pusi, un ripa kaut kā izspruka cauri spēlētāju burzmai un iekrita vārtos.

Cīņa turpinājās pagarinājumā, kurā Nīlanders ātri nopelnīja noraidījumu. Kanāda vairākumu četri pret trīs ātri realizēja, kad Barzals visiem lika domāt, ka izdarīs metienu, taču viņš izcili piespēlēja Dreikam Batersonam, kurš izrāva uzvaru savai valstsvienībai.

Zviedrija – Kanāda 3:4 (2:0, 1:0, 0:3, 0:1).
Vārtu guvēji
: Karls Klingbergs (1:27 min., 1:0), Viljams Nīlanders (7:04 min., 2:0), Makss Frībergs (28:23 min., 3:0) – Raiens Grīvss (41:21 min., 3:1), Pjērs Lūks Dibuā (58:07 min., 2:3, vair.), Metjū Barzals (58:37 min., 3:3)
Metieni pa vārtiem: 19 (11+2+7+0) – 42 (9+19+13+1)
Soda minūtes: 4 – 8

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!