Foto: AFP/Scanpix
Pasaules hokeja čempionātu ar pārliecinošu uzvaru piektdien iesāka Kanādas izlase, kas B grupas pirmajā spēlē ar rezultātu 5:1 pārspēja ASV valstsvienību.

Mača piektajā minūtē Patriks Marūns vairākumā no vārtu priekšas iebakstīja ripu kanādiešu vārtos, izvirzot vadībā ASV, bet Kanādai vajadzēja pusminūti, lai rezultātu izlīdzinātu - Korijs Perijs aiz vārtiem izcīnīja ripu, bet Teilors Halss raidīja ripu vārtos no asa leņķa.

Kanādiešu uzbrucējs Brendans Galagers meta vārtu devītniekā no iemetiena punkta, dodot vadību savai komandai un pirmajai trešdaļai noslēdzoties 2:1 Kanādas labā. 32. minūtē Kanādas izlase ātri iegāja pretinieku zonā, un Mets Dušēns pēc skaistas pauzes izdarīja precīzu metienu pa vārtiem, trešo reizi pārspējot amerikāņu vārtsargu.

Pēdējā trešdaļā Būns Dženers apslidoja vārtus un negaidīti uzmeta pa vārtiem, pārsteidzot pretinieku vārtsargu. Ripa lidoja tuvējā vārtu apakšējā stūrī. Visbeidzot mazākumā Breds Maršāns aizbēga no visiem amerikāņiem un panāca četru vārtu pārsvaru Kanādas izlasei.

$duelID=271;$eventID=11;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!