Foto: AFP/Scanpix
Par 2017. gada pasaules hokeja čempionāta pirmo finālisti sestdien, 20. maijā, kļuva pēdējo divu turnīru uzvarētāja Kanādas izlase, kas aizraujošā cīņā pusfinālā Ķelnē ar 4:2 (0:1, 0:1, 4:0) pieveica Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Krievijas valstsvienību.

Pēc divām trešdaļām Krievija bija vadībā ar 2:0, bet pasaules čempioni pēdējā periodā guva četrus vārtus un iesoļoja finālā, kur tiksies ar Somijas un Zviedrijas dueļa uzvarētāju.

Spēlē jau no pirmajām minūtēm bija redzams, ka tiekas divas augstākā līmeņa komandas - abas izlases demonstrēja ātru, intensīvu, pašaizliedzīgu uzbrukuma spēli, kurā virsroku neizdevās gūt nevienai no tām, un sīvās spēkošanās līdzīgo raksturu parāda arī pirmās trešdaļas rezultāts - 0:0.

"Sausais" rezultāts noturējās līdz otrā perioda vidum, kad izcili elegantu kombināciju līdz tukšiem vārtiem izspēlēja Krievijas izlase, izvirzoties vadībā. Vārtus, ripu raidot tuvajā vārtu stūrī, guva Jevgeņijs Kuzņecovs - 1:0.

Pēc divām minūtēm Krievija savu pārsvaru dubultoja, izmantojot noraidījumu Kanādas izlasē. Ņikita Gusevs realizēja vairākumu - 2:0. Pēc šo vārtu guvuma kanādieši nedaudz "apmulsa", taču šis mulsums bija mānīgs, jo Kanāda sāka likt pretiniekiem kļūdīties un pelnīt noraidījumus.

Pirmos vārtus kanādieši guva, trešā perioda sākumā 17 sekunžu laikā realizējot atlikušo skaitlisko vairākumu no otrās trešdaļas. Turpinājumā krievi nopelnīja vēl trīs noraidījumus; kanādieši skaitlisko vairākumu neizmantoja, taču Krievijas komandu tas izsita no ritma, un pretinieks šo situāciju izmantoja visā pilnībā.

Vispirms nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Neits Makinons izlīdzināja rezultātu, bet pēc divām minūtēm Zemgus Girgensona komandas biedrs Bufalo "Sabres" Raiens O'Reilijs jau panāca 3:2 Kanādas labā.

Spēles atmosfēra kļuva nokaitēta, un Krievijas izlases treneri pieprasīja 30 sekunžu pārtraukumu, kura laikā vārtsargs Andrejs Vasiļevskis pameta vārtus, ļaujot laukumā iziet sestajam spēlētājam. Šī taktika šoreiz nospēlēja par labu kanādiešiem, kuri atguva ripu un Šons Kuturjē ripu ieraidīja tukšajos Krievijas vārtos - 4:2.

Tādējādi Krievija lielajos starptautiskajos turnīros nav spējusi uzvarēt Kanādu jau kopš 2011. gada, un šis pasaules čempionāts nekļuva par izņēmumu.

Kanādas izlase laikā no 2010. līdz 2014. gadā nespēja iekļūt čempionāta pusfinālā, bet tagad jau trešo turnīru pēc kārtas spēlēs finālā. Savukārt Krievijas izlase otro gadu pēc kārtas cīnīsies par pasaules čempionāta bronzas medaļām.

Plašāku spēles aprakstu lasiet portāla "Delfi" teksta tiešraides arhīvā!

$duelID=695;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!