Foto: AP/Scanpix
Kanādas hokeja izlase pasaules čempionāta sestās kārtas spēlē ar rezultātu 5:0 (2:0, 2:0, 1:0) sagrāva Norvēģijas valstsvienību, garantējot pirmo vietu Parīzes apakšgrupā. Tāpat kļuva zināmas visas šīs grupas komandas, kas jau garantēja vietu ceturtdaļfinālā.

Norvēģijas izlase pirms šīs spēles vēl saglabāja teorētiskas izredzes uz vietu ceturtdaļfinālā, taču zaudējums Kanādai tās atņēma. Oficiāli zināms, ka no Parīzes apakšgrupas ceturtdaļfinālā iekļūs Kanāda, Čehija, Šveice un Somija. Pēdējā kārtā Šveice tiksies ar Čehiju, bet Somija spēkosies ar Kanādu, un tad kļūs zināms galīgais izvietojums apakšgrupā.

Kanādas izlase visa mača garumā dominēja pret Norvēģijas izlasi, izdarot 48 metienus pa vārtiem. Kanādas izlase izcēlās arī ar perfektu vairākuma realizāciju, vārtus gūstot visos četros vairākumos.

Kanādas izlasē divreiz precīzs bija Koltons Pareiko, bet pa vieniem vārtiem guva Breidens Šens, Marks Šeifele un Raiens O'Reilijs, kamēr kanādiešu vārtsargam Čedam Džonsonam nācās atvairīt tikai desmit metienus pa vārtiem.

$duelID=669;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!