Kanādas hokeja izlase pasaules čempionāta B apakšgrupas noslēdzošajā mačā Rīgā ar rezultātu 3:1 (1:0, 0:1, 2:0) pārspēja Čehijas valstsvienību, nodrošinot sev otro vietu grupā.

Jau pirms noslēdzošās spēļu kārtas Šveices valstsvienība bija garantējusi sev pirmo vietu B grupā, un šajā mačā izšķīrās otrās un trešās vietas ieguvēji.

Kanādas hokejisti pirmajā trešdaļā lēnām ieguva pārsvaru laukumā, un viņi ļoti bieži izdarīja metienus vārtu virzienā. Čehijas izlases vārti tika atslēgti 48 sekundes pirms perioda beigām, kad vairākumā kanādieši precīzi saspēlējās uzbrukuma zonā, līdz Kodijs Glāss piespēlēja Peitonam Krebsam, kurš ar ātru plaukstas metienu izvirzīja vadībā savu komandu.

Čehijas izlase rezultātu izdevās izlīdzināt otrās trešdaļas sākumā, kad bija nospēlētas nedaudz vairāk par divām minūtēm. Teicamu tālo piespēli izpildīja Tomašs Dvoržāks, ripu uz zilās līnijas saņēma Jakubs Fleks, kurš tālāk piespēlēja Martinam Kautam, un viņš apspēlēja Kanādas izlases vārtsargu Samuelu Montembo. Trešdaļa turpinājās ar nelielu Čehijas izlases pārsvaru, tomēr arī pie Karela Vejmelkas sargātajiem vārtiem bija bīstamas situācijas.

Trešajā trešdaļā abas vienības turpināja līdzīgo spēkošanos, bet 45. minūtē Skots Lotons "tīri" uzvarēja iemetienā Čehijas izlases zonā, un ripu savāca Džeks Kvins, un viņš piespēlēja uz pretējo malu Taileram Maiersam, kurš ar precīzu metienu atguva kanādiešiem vadību. Mača izskaņā apjukuma laikā tukšos vārtos ripu raidīja Losons Kruss.

Septiņās spēlēs Kanāda izcīnīja 15 punktus, bet Čehijas valstsvienība palika trešajā vietā ar 13 punktiem. Vakara spēlēs noskaidrosies, kura komanda kā pēdējā no B grupas iekļūst ceturtdaļfinālā.


Kanāda – Čehija 3:1 (1:0, 0:1, 2:0).
Vārtu guvēji: Peitons Krebss (19:12 min., 1:0, vair.), Tailers Maierss (44:09 min., 2:1), Losons Kruss (59:24 min.) – Martins Kauts (22:06 min., 1:1)
Soda minūtes: 4 – 4
Metieni pa vārtiem: 44 (19+10+15) – 17 (4+9+4)
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!