Foto: AFP/Scanpix
2017. gada pasaules hokeja čempionāta B grupas pēdējā spēlē Kanādas izlase pārliecinoši, ar 5:2 (3:1, 1:1, 1:0) pārspēja Somijas valstsvienību, kas tādējādi palika ceturtajā vietā grupas kopvērtējumā un tagad var gatavoties ceturtdaļfinālā tikties ar ASV.

Ja somi šai spēlē būtu uzvarējuši, viņi B grupas kopvērtējumā paceltos uz trešo vietu un ceturtdaļfinālā tiktos ar A grupas otrās vietas īpašnieci Krieviju. Tā vietā Somija spēlēs ar A grupas līderi ASV.

Kanādieši šo maču iesāka pārliecinoši, Somijas izlases vārtsargu Hariju Sateri pārspējot jau trešajā minūtē, kad pirmos vārtus šajā turnīrā guva uzbrucējs Mičs Marners. Somi uz to atbildēja ar vārtiem pēc 22 sekundēm - Jani Lajunens panāk 1:1.

Pēc nepilnas minūtes vadībā atkal izvirzās Kanāda, kad Koltons Paraiko realizē pirmo skaitlisko vairākumu šai mačā - 2:1. Pirmās trešdaļas beigās Mičs Marners gūst savus otros vārtus, arī realizējot skaitlisko vairākumu - 3:1. Abos gadījumos kanādiešiem bija vajadzīgas apmēram 10 sekundes, lai izmantotu viena spēlētāja pārsvaru. Pēc trešo vārtu zaudējuma somiem nedaudz pajūk spēle, bet arī kanādieši uz perioda beigām samazina savu tempu.
$duelID=683;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Otrais periods iesākās ar diviem noraidījumiem, bet šoreiz nedz kanādieši,nedz somi vairākumu neizmantoja. Skaitļi uz rezultāta tablo mainījās trešdaļas devītajā minūtē, kad Braidens Points pirmais uztvēra no apmales atlēkušo ripu un žigli iemānīja to Sateri vārtos - 4:1.

Somi tomēr spēja sapurināties un vēlreiz pārspēja Kelvinu Pikāru, samazinot kanādiešu pārsvaru līdz diviem vārtiem. Trīs minūtes pirms perioda beigām Ate Ohtamā guva otros vārtus Somijas labā - 4:2.

Trešais periods atkal sākās ar ļoti ātriem vārtiem - 43. sekundē Mats Dišenē ar lielisku solo izgājienu panāca jau 5:2 Kanādas izlases labā. Spēles turpinājumā kanādieši pārliecinoši kontrolēja laukumā notiekošo, kad somi sāka spēlēt aktīvāk, Kanāda ieslēdza nākamo pārnesumu un likvidēja visus pretinieku tīkojumus. Perioda vidū somiem pat sanāca "lielais" vairākums, kad kanādieši trijatā aizsargājās pret pieciem Somijas izlases spēlētājiem, taču arī šajā situācijā Pikārs palika nepārspēts. Ripa gan nonāca viņa vārtos, taču tiesneši saskatīja, ka Valteri Filipula nospēlējis ar augstu paceltu nūju un "gols" netika ieskaitīts.

Pamatlaika beigās somi turklāt nonāca mazākumā, un ar to spēles liktenis bija izšķirts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!