Foto: RIA Novosti/Scanpix
Pārliecinošu uzvaru 2013.gada pasaules hokeja čempionāta spēlē otrdien izcīnīja Kanādas valstsvienība, kas ar rezultātu 7:1 (4:0, 1:1, 2:0) sagrāva Norvēģijas hokejistus.

Kanādieši piektajā minūtē izvirzījās vadībā, kad uzbrukuma smailē Stīvens Stemkoss kritienā piespēlēja Endrjū Ledam, kurš raidīja ripu vārtos. Deviņas minūtes vēlāk Džefs Skiners panāca 2:0, bet pirmā perioda izskaņā pēc Meta Dušēna un Kloda Žirū metieniem rezultāts kļuva 4:0.

Otrajā periodā Kanādas hokejisti turpināja uzbrukt, un 23.minūtē tika gūti piektie vārti. Precīzi meta Teilors Hals. Tomēr trešdaļas vidū Kens Andrē Olimbs Norvēģijai prata vienus vārtus atspēlēt. Turpinājumā komandas demonstrēja ātru hokeju, apmainoties ar iespējām uzbrukumos.


Kanādieši noslēdzošajā trešdaļā joprojām spēlēja agresīvi, 45 minūtē Stemkosam panākot 6:1. Lielais pārsvars ļāva Ziemeļamerikas komandai savus uzbrukumus izspēlēt radoši, bet septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām Dušēns skaisti apspēlēja pretiniekus, izdarīja metienu, kuru vārtsargs atvairīja, bet Hals bija pirmais pie ripas un raidīja to vārtos.

Stokholmas apakšgrupas kopvērtējumā pirmo vietu ar astoņiem punktiem ieņem Šveice, par punktu apsteidzot Kanādu. Nākamajās pozīcijās ar sešiem punktiem ir Zviedrija un Norvēģija, bet pa trim punktiem izcīnījušas Čehija un Baltkrievija, bet Dānijai un Slovēnijai ir attiecīgi divi un viens punkts.

$d_id=65; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2013/hockeystar2013/fe.php' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!