Foto: AFP/Scanpix

Pašreizējo pasaules čempionu, Kanādas hokeja izlases, galvenais treneris šāgada meistarsacīkstēs būs Nacionālās Hokeja līgas (NHL) kluba Tampabejas "Lightning" treneris Džons Kūpers, vēsta izlases oficiālā mājas lapa internetā.

Šosezon Tampabejas "Lightning" NHL regulāro čempionātu noslēdza Austrumu konferences 10. vietā un izslēgšanas spēlēm nekvalificējās.

Kūpera palīgi būs Džerards Galants, Filadelfijas "Flyers" galvenais treneris Deivs Hekstols un bijušais Magņitogorskas "Metallurg" galvenais treneris Deivs Kings, kurš Kanādas izlasi šosezon vadīja Vācijas kausa un Špenglera kausa izcīņā.

Kanādas un ASV hokeja izlases pasaules čempionātam ierasti tiek komplektētas neilgi pirms turnīra. Abu valstsvienību sastāvos iekļauj tos hokejistus, kuru klubi nespēlē vai ir izstājušies no Stenlija kausa izcīņas, kā arī Eiropā un studentu čempionātā spēlējošos.

Līdz ar trenera paziņošanu kļuvis zināms, ka Kanādas izlasē būs divi Floridas "Panthers" aizsargi – Džeisons Demerss un Maiks Matesons. 28 gadus vecais Demerss līdz šim nav spēlējis pasaules čempionātā, bet 23 gadus vecais Matesons pērn Krievijā debitēja Kanādas izlases rindās pasaules čempionātos.

Visticamāk, Kanādas rindas papildinās arī Vinipēgas "Jets" kapteinis Marks Šeifele un Zemgus Girgensona komandas biedrs Bufalo "Sabres" rindās Raians O'Reilijs.

Kanādas izlases spēlētāji Ziemeļamerikā trenēsies līdz aprīļa beigām, bet tad pārcelsies uz Ženēvu, kur 2. maijā paredzēta pārbaudes spēle pret Šveici.

Kanādas hokeja izlase šāgada čempionātā spēlēs B grupā kopā ar Somiju, Čehiju, Šveici, Baltkrieviju, Norvēģiju, Franciju un Slovēniju.

Kā zināms, 2017. gada pasaules hokeja čempionāts notiks no 5. līdz 21. maijam un turnīra spēles uzņems Vācija un Francija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!