Foto: Reuters/Scanpix
Kanādas hokeja izlase sestdien turpināja uzvaru sēriju šāgada pasaules čempionātā, pusfinālā skaistā spēlē ar 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) pārspējot mājiniekus, Čehijas valstsvienību.

Spēli vareni iesāka čehi, uzreiz izveidojot bīstamus uzbrukumus uz Maika Smita sargātajiem vārtiem, līdz kanādieši pamazām sāka pavērst spēles gaitu sev labvēlīgā gultnē, un jau perioda vidū atklāja mača rezultātu. Pēc teicamas komandas kapteiņa Sidnija Krosbija piespēles neitrālajā zonā Džonatans Eberle un Teilors Hols aizskrēja uzbrukumā, un Ondržeju Pavelecu pārspēja Hols pēc skaistas Eberles piespēles, raidot ripu tukšā vārtu stūrī.

Pēc vārtu guvuma Kanāda laukumā sāka dominēt pārliecinoši, un gandrīz divkāršoja pa vārtiem izdarīto metienu skaitu, salīdzinot ar čehiem. Kanādiešu spiediens rezultējās otrajos gūtajos vārtos, kad Pavelecu ar tālu metienu aizsarga aizsegā pārspēja Džeisons Speca.

Otrās trešdaļas beigās kanādiešu pārsvars nedaudz atslāba, un čehi gandrīz atjaunoja spēles spriedzi un intrigu, kad ripa nonāca Smita vārtos, taču tiesneši lēma, ka bijusi spēle vārtsarga laukumā un vārtu guvumu neieskaitīja.

Trešajā periodā kanādieši jau sāka spēlēt no aizsardzības, uz rezultāta noturēšanu, taču neļaujot čehiem brīvi apdraudēt Smita sargātos vārtus - čehi trešajā trešdaļā izdarīja vien piecus metienus pa vārtiem.

Mača noslēgumā čehijas galvenais treneris Vladimirs Ružička nolēma mainīt Pavelecu pret sesto laukuma spēlētāju, taču kanādiešu spēle aizsardzībā turpināja būt nevainojama un līdz vārtu gūšanas iespējai čehi tā arī nenonāca. Maikam Smitam šī bija otrā "sausā" spēle pēc kārtas un trešajā šajā turnīrā.

Kanādieši savus pretiniekus finālā uzzinās pēc otras pusfināla spēles, kurā tiksies Krievijas un ASV izlases.

$d_id=119; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2014/hockey2015star.inc' ?>

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!