Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Kanādas valstsvienība ceturtdien pasaules hokeja čempionāta ceturtās kārtas spēlē ar rezultātu 5:2 (3:0, 0:1, 2:1) pārspēja Francijas izlasi.

Kanādas hokejisti pirmajā periodā ieguva vadību ar trīs vārtu pārsvaru, precīzi metot Entonijam Mantam, Darnelam Nērsam un Entonijam Sireli. Taču otrajā periodā Francijas izlase izlīdzināja spēles gaitu, kad Kanāda darbojās relaksētāk, un 37. minūtē pēc Damjēna Flerī precīzā metiena vairākumā vārtus atspēlēja.

Trešajā trešdaļā pēc nospēlētām trīs minūtēm Antonī Rešs aiz vārtiem pārtvēra ripu, izslidoja vārtu priekšā un izdarīja precīzu metienu vārtu augšējā stūrī, dodot cerības Francijas izlasei uz atspēlēšanos. Tomēr Kanādas izlase pēc tam pamodās un sāka spēlēt aktīvāk. Manta mirkli vēlāk izmantoja Francijas izlases aizsargu nesaprašanos un guva savu otros vārtus, bet tad Marks Stouns ātrā uzbrukumā panāca mača gala rezultātu.

Kanāda pēc četrām spēlēm ar deviņiem punktiem ir A grupas otrajā pozīcijā, atpaliekot vienīgi no Vācijas, kas uzvarējusi visās četrās spēlēs. Francija ir priekšpēdējā vietā ar vienu punktu, apsteidzot tikai Lielbritāniju.

$duelID=1239;$eventID=23;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Kanāda - Francija 5:2 (3:0, 0:1, 2:1).
Vārtu guvēji: Entonijs Manta (8:19 min., vair.), Darnels Nērss (10:50 min.), Entonijs Sireli (16:15 min.), Entonijs Manta (48:36 min.), Marks Stouns (50:27 min.) - Damjēns Flerī (36:13 min., vair.), Antonī Rešs (42:55 min.)
Soda minūtes: 8 - 10
Metieni pa vārtiem: 46 - 23

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!