Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Kanādas hokeja izlase sestdien, 25. maijā, iekļuva pasaules čempionāta finālā, kurā spēkosies ar Somijas valstsvienību.

Kanādas hokejisti savā pusfināla spēlē ar rezultātu 5:1 (1:0, 2:0, 2:1) pārliecinoši pārspēja Čehijas valstsvienību.

Kanādas izlases labā vārtus guva Marks Stouns, Darnels Nērss, Pjērs Luks Dubuā, Kails Turiss un Tomass Šabo, savukārt Čehijas izlasē vienīgos vārtus guva Tomašs Zohorna.

Lielu ieguldījumu savas komandas uzvarā deva vārtsargs Mets Marejs, kurš tika galā ar 40 no 41 pretinieku metiena. Čehijas izlases vārtos šajā mačā sākumā stājās Patriks Bartošaks, bet pēc trešajiem ielaistajiem vārtiem viņu nomainīja Pāvels Francuzs. Kanādieši kopumā izdarīja 30 metienus.

Kanāda par pasaules čempioni kronēta 26 reizes, un tās kontā kopumā ir 49 čempionāta godalgas. Līdz ar to svētdien kanādieši var izcīnīt savu 27. zelta medaļu. Līdz šim zelta medaļām bagātākā valsts pasaules hokeja čempionātā ir Krievija, kas turnīrā triumfējusi 27 reizes. Otra pasaules čempionāta fināliste Somija iepriekš pirmo vietu izcīnījusi divas reizes.

Jau vēstīts, ka otrā pusfināla spēlē Somija ar 1:0 pieveica Krieviju.

Zīmīgi, ka šī gada pasaules čempionāts Slovākijā iesākās ar Kanādas un Somijas dueli, un 10. maijā somi uzvarēja ar 3:1. Bronzas duelī tiksies Krievija un Čehija, un arī šīs komandas savā starpā tikās grupu turnīrā, uzvaru svinot krieviem

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kura var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

$duelID=1299;$eventID=23;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!