Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Trešo zaudējumu trīs spēlēs pirmdien pasaules hokeja čempionātā Rīgā piedzīvoja Kanādas izlase, kas ar rezultātu 1:3 piekāpās Vācijas valstsvienībai.

Vācieši pasaules čempionātu turpina ar perfektu bilanci – trīs uzvaras trīs spēles.

Kanādas izlase spēli iesāka apņēmīgi, bet trešdaļas vidū minūtes laikā ielaida divus vārtus. Štefans Loibls 11. minūtē saņēma piespēli no laukuma malas un slidojumā uz priekšu izdarīja precīzu metienu no kreisā iemetiena apļa. Nepilnu minūti vēlāk Vācija atkal bija uzbrukumā, Matiass Plahta meta ripu gar vārtiem, redzot, ka tur ir komandas biedrs, taču ripa trāpīja Ouenam Paueram pa slidu un mainīja virzienu, pārsteidzot vārtsargu un ieslīdot vārtos.

Kanāda trešdaļas izskaņā vienus vārtus atguva, un Niks Pols 19. minūtē izdarīja metienu no labās malas, kuru īsti Vācijas izlases vārtsargs neredzēja. Otrajā trešdaļā Kanādai bija nospiedošs pārsvars. Vācija divas reizes bija mazākumā trīs pret pieci, taču milzīgo ofensīvu izturēja.

Abu komandu hokejisti nekautrējās izmantot spēka spēli, un asumu šajā mačā netrūka. Tiesa, vācieši biežāk nopelnīja noraidījumus. Taču Kanāda šajā pasaules čempionātā joprojām nespēja realizēt skaitlisko vairākumu.

Mača izskaņā Kanāda mainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču Edins Hils nebija paspējis vēl uzkāpt uz rezervistu soliņa, kad Korbinjans Holcers raidīja no savas aizsardzības zonas un guva vārtus.

Vācijas izlases vārtsargs Matiass Nīderbergers šajā mačā atvairīja 39 no 40 pretinieku metieniem.

Kanādas hokejisti šajā pasaules čempionātā ne tikai nav guvusi uzvaras vai punktus, bet arī trīs spēlēs iemetusi tikai divus vārtus.

Vācija – Kanāda 3:1. Spēle noslēgusies
Vārtu guvēji
: Štefans Loibls (10:46 min., 1:0), Matiass Plahta (11:24 min., 2:0), Korbinjans Holcers (57:59 min., 3:1, tukšos vārtos) - Niks Pols (18:19 min., 1:2)
Metieni pa vārtiem: 25 (12+5+8) - 40 (12+19+9)
Soda minūtes: 28 - 8

$duelID=1343;$eventID=27;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!