Foto: Reuters/Scanpix
Kanādas hokeja izlasi jau pēc pirmajām divām pasaules čempionāta spēlēm piemeklējusi traumu epidēmija.

Šajā turnīrā ķermeņa lejasdaļas traumas dēļ vairs nevarēs piedalīties aizsargs Marks-Eduārs Vlasičs, bet vēl vismaz divas cīņas būs jāizlaiž uzbrucējam Aleksandram Barousam.

Vlasičs traumu guva otrajā savas komandas spēlē, kurā kanādieši sestdien ar 4:5 pagarinājumā piekāpās ASV, bet Barouss nav spēlējis kopš pirmās cīņas, kurā dienu iepriekš ar 3:2 tika uzvarēta Slovākija.

Ja Vlasiča trauma pagaidām netiek konkretizēta, zināms, ka Barouss neveiksmīgā sadursmē guva galvas traumu un pastāv aizdomas par smadzeņu satricinājumu, tāpēc viņš tagad dažas dienas nedrīkst trenēties.

Savukārt vēl pēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta kājas traumu guva Pernels Karls Subans, kurš jau atgriezies Kanādā. Viņš sacensībām tā arī netika pieteikts.

Pašlaik Kanādas hokeja izlasē pieteikti 20 laukuma spēlētāji un divi vārtsargi, bet maksimāli čempionāta gaitā iespējams pieteikt 25 hokejistus.

Kanādas izlase savas pasaules čempionāta spēles aizvada Helsinku apakšgrupā.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet komandas, kas savā grupā paliks astotajā vietā, automātiski izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!