Kanādas hokeja izlases galvenais treneris Žerārs Galants būtu šokēts, ja Latvijas un Vācijas izlases otrdienas vakarā gaidāmajā spēlē apzināti novedīs maču līdz abām valstsvienībām derīgam iznākumam, preses konferencē izteicās speciālists.

Ziņots, ka Kanādas izlase otrdien ar rezultātu 2:3 pēcspēles metienos piekāpās Somijas hokejistiem.

Tas nozīmē, ka Kanādas hokejisti ceturtdaļfinālā iekļūs tikai, ja Latvijas vai Vācijas izlase savstarpējā spēlē uzvarēs pamatlaikā. Gan Latvijas, gan Vācijas hokejistiem der sadalīt punktus papildlaikā, kas atstātu Kanādas izlasi pirmo reizi ārpus ceturtdaļfināla.

Kanādas izlases aizsargs Mario Ferraro, neskatoties uz zaudējumu, atzina, ka šī bijusi viena no labākajām spēlēm turnīrā kanādiešu izpildījumā: "Mēs smagi cīnījāmies un paveicām diezgan labu darbu. Nevelējāmies spēles izskaņā atdot dažas iespējas. Mums vajadzēja nospēlēt gudrāk ar ripu," spēli analizēja Ferraro.

Sanhosē "Sharks" hokejists atzina, ka visas komandas nomāc Covid-19 pandēmija, taču nespēja rast atbildi, kāpēc šajā čempionātā piedzīvoti tik daudz pārsteigumi.

"Man nav atbildes. Komandas ieradās gatavas cīnīties. Visi šeit māk spēlēt hokeju. Nevienu nevar novērtēt par zemu. Apsveicu komandas, kurām sanācis izcelties. Laikam tā šogad vienkārši ir. Mēs turnīra gaitā esam piedalījušies septiņās spraigās spēlēs," atzina aizsargs.

Aizsargs Ouvens Pauers sarunā ar žurnālistiem paredzēja, ka visa Kanādas izlase spēli starp Latvijas un Vācijas izlasēm kopīgi noskatīties viesnīcā. Lielu pārliecību par izlases spējām gan pauda Ferraro.

"Mēs varam uzvarēt šo turnīru. Citām komandām būtu jāuzmanās, ja mēs tiksim ceturtdaļfinālā. Turnīru neuzsākām tā, kā vēlējāmies, paši nostādījām sevi šādā pozīcijā. Ja viss nostāsies mums par labu, varam kļūt par bīstamu komandu, pret kuru spēlēt. Ja tiksim pie šādas iespējas, mēs būsim tai gatavi," klāstīja spēlētājs.

Diezgan labā noskaņojumā preses konferencē ieradās vienības galvenais treneris Žerārs Galants, kuram šis ir otrais pasaules čempionāts. 2017. gadā gan viņš turnīrā piedalījās kā Kanādas izlases trenera asistents.

"Šī bija lieliska hokeja spēle. Zaudējām pēcspēles metienos, tāpēc nevaru sūdzēties par manas komandas centību. Domāju, aizvadījām lielisku pirmo periodu. Taču galu galā pēcspēles metienos zaudējām ļoti labai Somijas komandai. Ceram uz labāko un redzēsim, kas notiks šovakar," spēli analizēja speciālists.

Viņaprāt, Kanādas hokejisti nav nervozējuši pēcspēles metienos, kā arī uzsvēra, ka labi vārtos nospēlēja Jusi Olkinuora.

Portāls "Delfi" speciālistam jautāja viedokli par pašreizējo situāciju pasaules čempionātos, kurus no spēcīgu valstsvienību puses bieži apmeklē gados jauni un nepieredzējuši hokejisti, nevis attiecīgo valstu lielākās zvaigznes.

"Mums ir ļoti jauna komanda, šķiet, ka jaunākā visā turnīrā. Šī jauniešiem bija lieliska iespēja. Domāju, ka daudzi no spēlētājiem, kuri turnīrā piedalās pirmo reizi, uzzina, ka spēlētāji šeit ir daudz labāki nekā mēs domājām," atzina Galants, kurš pauda, ka lepojas ar savu spēlētāju sniegumu pēdējās četrās spēlēs.

"Šis ir Covid-19 gads, un skaidrs, ka visas komandas ir ļoti līdzīgos spēkos. No manis novērotā, visticamāk, divām vai trim komandām ir grūtības turēties līdzi, bet pārējām tas ir pa spēkam. Patiešām ticu, ka katrai komandai izslēgšanas spēlēs ir izredzes uzvarēt. Tas nav kā citos gados, kad labākie NHL spēlētāji atbrauc uz čempionātu," viedokli par meistarsacīkstēm izteica treneris.

Galants jau izteica cerības, ka viņa komanda vēl tiks pie iespējas spēlēt tieši pret Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) vienību. Tādā gadījumā KOK hokejisti nedrīkst zaudēt Baltkrievijas izlasei, lai neatkāptos uz otro pozīciju grupā.

Kā jau minēts, Kanādai arī nepieciešams, lai Latvijas un Vācijas izlases pamatlaikā nespēlē neizšķirti. Trenerim tika vaicāts, vai viņu neuztrauc iespēja, ka abas izlases varētu apzināti sasniegt šādu rezultātu.

"Nevaru iztēloties, kā tas varētu jebkad notikt. Spēles rezultātam nav nozīmes, jo katrs vienmēr vēlas uzvarēt. Es par šādu pavērsienu būtu patiesi šokēts. Domāju, ka abas komandas vēlēsies šovakar uzvarēt. Redzēsim, kas notiks," atbildēja Galants.

Latvijas un Vācijas izlasei spēli noslēdzot papildlaikā, Kanāda izlase pirmo reizi pasaules meistarsacīkšu vēsturē turnīru pabeigs zemāk par astoto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!