Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kanādas hokeja izlase ceturtdien paveica 2021. gada pasaules čempionāta ceturtdaļfināla kārtas lielāko pārsteigumu, papildlaikā pieveicot Krievijas Olimpiskās komitejas (KOK) komandu.

Kanādas hokejisti vietu pusfinālā nodrošināja, spēlē uzvarot ar rezultātu 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 1:0). Pusfinālā kanādieši tiksies ar ASV hokeja izlasi, kura dienas spēlē sagrāva Slovākijas valstsvienību.

Spēle tika uzsākta ļoti augstā tempā, kurā bīstamus uzbrukumus spēja veidot KOK vienība, bet pie laukuma apmalēm savas dotības izmantoja kanādieši. Perioda izskaņā Krievijas hokejisti pirmo reizi spēlēja vairākumā, izveidoja pāris labas vārtu gūšanas iespējas, tomēr rezultāts palika 0:0.

Ar laiku biežāki kļuva arī dažādi asumi. Novēlotu spēka paņēmienu izpildīja Jevgeņijs Timkins, kuru mazliet pārsteidzoši noraidīja tikai uz divām minūtēm. Tieši Timkins arī guva pirmos vārtus, ripu nogādājot vārtos pēc Dmitrija Orlova metiena. Epizodē vāji nospēlēja Kanādas izlases aizsardzība, kura aizrāvās divcīņās pie apmales.

Kanādas izlase savu iespēju sagaidīja vēl vienā skaitliskajā vairākumā, kad trešā periodā no tuvas distances precīzi meta komandas kapteinis Adams Enrike. KOK hokejisti dažas minūtes pirms pamatlaika beigām izveidoja vairākus uzbrukumu viļņus, bet pēdējās iespējas pirms papildlaika bija tieši Kanādas vienībai.

Par uzvaras vārtiem papildlaikā galvenokārt atbildīgs bija Trojs Stečers, kurš vispirms ar pauzi apspēlēja vienu KOK vienības hokejistu, bet tad ar māņkustību tika garām jau otram, atstājot ripu pa metienam Endrjū Mandžapanem. Uzbrucējam atlika to raidīt pustukšos vārtos, bet bezspēcīgs bija turnīra debitants Sergejs Bobrovskis.

KOK vienība piedzīvoja tikai otro zaudējumu turnīrā. Krievijas hokejisti uzvarēja A apakšgrupā, kurā septiņu spēļu laikā piekāpās vien Slovākijas izlasei. Savukārt Kanādas hokeja izlase, kura uz meistarsacīkstēm ieradās ar gados diezgan jauniem spēlētājiem, ceturtdaļfinālā iekļuva, vien pateicoties negaidītam Kazahstānas izlases zaudējumam un Latvijas valstsvienības neizmantotajai iespējai izraut papildlaiku spēlē pret Vācijas hokejistiem.

Čempionāta pusfināla spēlēs piedalīsies tikai B apakšgrupas komandas. Vienā no dueļiem tiksies Ziemeļamerikas hokejisti no ASV un Kanādas, bet otru finālisti noskaidros Somijas un Vācijas valstsvienības.

$duelID=1423;$eventID=27;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

KOK – Kanāda 1:2 (0:0, 1:0, 0:1, 0:1)
Vārtu guvēji: Jevgeņijs Timkins (34:32 min.) – Adams Enrike (45:03 min., vair.), Endrjū Mandžapane (62:12 min.)
Metieni pa vārtiem: 25 (8+9+7+1) – 24 (6+9+7+2)
Soda minūtes: 6 – 2

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!