Foto: IIHF

Latvijas un Kanādas hokeja izlases sestdien Tamperē pusdienlaikā aizvadīs pasaules čempionāta pusfināla maču, un kanādieši pirms šīs cīņas izcēluši sava vārtsarga Sema Montembo sniegumu turnīrā.

Latvijas un Kanādas hokejisti dueli par vietu finālā izspēlēs sestdien pulksten 14.20. Otrā pusfināla pārī sacentīsies ASV un Vācija.

Kanādieši šajā turnīrā guvuši sešas uzvaras astoņās spēlēs, un viens no panākumu stūrakmeņiem bijis Montembo, kurš piedalījies piecās cīņās, vidēji katrā no tām ielaidis tikai 1,19 ripas un atvairījis 94,92% metienu. Turpretī Latvijas izlases pirmais numurs Artūrs Šilovs astoņos mačos caurmērā kapitulējis 2,00 reižu un ticis galā ar 92,59% metienu.

"Spēlē pret Latviju mums ir jāturpina darīt tas, ko esam darījuši iepriekšējos divos mačos. Mums jābūt agresīviem un jāturas pie savā sistēmām. Aizsardzībā esam spēlējuši labi, bloķējuši daudz metienu. Jāturpina tādā pašā garā," sarunā ar "Hockey Canada" teica uzbrucējs Samuels Bleiss. "Mums vārtos ir lielisks vārtsargs, kuram ļoti uzticamies, un ticu, ka pret Latviju demonstrēsim savu labāko spēli."

Savukārt pats Montembo uzsvēra, ka jau pirms turnīra Kanādas izlases mērķis esot bijis tikai viens - zelta medaļas. "Zinājām, ka ceturtdaļfinālā būs smagi jāstrādā, lai uzvarētu Somiju tās skatītāju priekšā. Tagad esam soli tuvāk savam mērķim."

Arī uzbrucējs Maikls Karkone veltīja atzinīgus vārtus Montembo sniegumam. "Viņš ir bijis mūsu stūrakmens visu turnīra laiku. Esam priecīgi, ka viņš ir mūsu komandā. Cerams, ka varēsim turpināt tādā pašā garā."

Kanāda pasaules čempionātā iepriekšējo reizi triumfēja 2021. gadā, to paveicot tieši turnīrā Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!