Par 2021. gada pasaules hokeja čempionāta Rīgā vērtīgāko spēlētāju atzīts pasaules čempiones Kanādas izlases uzbrucējs Endrū Mandžapane, pēc kura ierašanās Latvijā mainījās kanādiešu sniegums.

Ziņots, ka Kanādas izlase svētdien Rīgā triumfēja pasaules čempionātā, aizraujošā finālā ar 3:2 pagarinājumā pieveicot Somiju.

Kanāda pasaules čempionātu Rīgā sāka ar trīs zaudējumiem Latvijai, ASV un Vācijai, un pēc šīm neveiksmēm kanādiešiem nepietika ar savu sniegumu, bet bija jācer uz citu spēļu labvēlīgiem iznākumiem, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā.

Mandžapane nevarēja palīdzēt Kanādas hokeja izlasei pasaules čempionāta sākumā, jo vēl bija aizņemts savā darba vietā – NHL klubā Kalgari "Flames". 25 gadus vecais uzbrucējs NHL sezonu noslēdza ar pieciem goliem pēdējās četrās spēlēs, tad kravāja čemodānu un devās uz Rīgu palīdzēt Kanādai.

Ievērojot Covid-19 protokolu, pēc ierašanās Rīgā Mandžapane viesnīcā izsēdēja karantīnu, un pievienojās Kanādai uz ceturto spēli pret Norvēģiju. Sākot no šīs spēles Kanāda piedzīvoja tikai vienu zaudējumu – grupas turnīrā pagarinājumā pret Somiju. Pateicoties Latvijas zaudējumam pamatlaikā Vācijai kanādieši iekļuva ceturtdaļfinālā, kurā dramatiski uzvarēja Krievijas olimpiskās komitejas (KOK) komandu. Pēc tam pusfinālā Kanāda revanšējās ASV izlasei, bet finālā revanšējās Somijai gan par zaudējumu grupu turnīrā, gan par zaudējumu 2019. gada pasaules čempionāta finālā.

Mandžapane pēc iesaistīšanās pasaules čempionātā septiņās spēlēs guva septiņus vārtus un izdarīja četras rezultatīvas piespēles, bet viņa lietderības koeficients šajās spēlēs bija +6.

IIHF pasaules čempionāta direktorāta vērtējumā par labāko uzbrucēju atzina slovāku hokejistu Peteru Čehlariku, labāko aizsargu – Moricu Zeideru no Vācijas izlases, bet labāko vārtsargu – amerikāni Kelu Pītersenu.

Savukārt pasaules čempionāta žurnālisti simboliskajā izlasē kopā ar Madžaponi uzbrucēju trijniekā iekļauti Konors Garlands (ASV) un pārsteidzoši rezultatīvi spēlējušais britu hokejists Liams Kirks. Mediju vērtējumā labākais turnīra vārtsargs bija Jusi Oliknora (Somija), bet divi labākie aizsargi bija vācieši – Zeiders un Korbinians Holcers.

$duelID=1433;$eventID=27;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!