Foto: AFP/Scanpix
Kanādiešu speciālists Glens Henlons, kurš šāgada pasaules hokeja čempionātā vēl vadīja Baltikrievijas valstsvienību, kļuvis par Šveices izlases galveno treneri, informē Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF).

Uzreiz pēc čempionāta, kurā baltkrievi tika līdz ceturtdaļfinālam, Henlons pameta Baltkrievijas valstsvienības galvenā trenera posteni, pamatojot to ar vēlmi pavadīt vairāk laika kopā ar dēlu.

Tiek ziņots, ka par vienu no Henlona palīgiem darbā ar Šveices valstsvienību kļūs vēl viens kanādietis Džons Fasts, kurš jau vairākus gadus strādā šajā valstī un kurš pārņems arī U-20 valstsvienības grožus.

Henlons Baltkrievijas izlasi jau trenēja 2005., 2006. un 2009.gadā, kopumā trīs reizes ar to pasaules čempionātos sasniedzot ceturtdaļfinālu. 2006.gada čempionātā Rīgā Baltkrievijas izlase sasniedza visu laiku augstāko rezultātu pasaules čempionātos, ieņemot sesto vietu.

Henlons 2009./2010.gada Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas sākumā trenēja arī Minskas "Dinamo" vienību, taču tika atlaists no kluba un drīzumā pameta arī valstsvienību. Pēcāk 2010.gadā viņš stājās Slovākijas hokeja izlases galvenā trenera postenī. Lai gan līgums bija noslēgts uz četriem gadiem, pēc neveiksmīgi aizvadītā 2011.gada pasaules čempionāta, kurā Slovākijas izlase ieņēma vien desmito vietu, Henlons tika atlaists.

Tāpat Henlons no 2003.līdz 2007.gadam bija galvenais treneris Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Vašingtonas "Capitals", taču savu amatu zaudēja neapmierinošu rezultātu dēļ. Henlons savulaik NHL spēlējis kā vārtsargs.

Līdzšinējais Šveices izlases galvenais treneris Šons Simpsons jau pirms pasaules čempionāta pavēstīja, ka atstās amatu, pārņemot Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Jaroslavļas "Lokomotiv" galvenā trenera darbu.

Pagājušajā gadā Simpsona vadītā Šveices vienība negaidīti sasniedza pasaules čempionāta finālu, tiekot pie sudraba godalgām, bet šī gada Soču olimpiskajās spēlēs šveicieši nespēja sasniegt ceturtdaļfinālu, izšķirošajā mačā piekāpjoties Latvijai.

Šāgada pasaules čempionātā Šveice, spēlējot vienā apakšgrupā ar Latviju, nespēja sasniegt ceturtdaļfinālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!