Foto: LETA
Skaidrība par Latvijas izlases hokejista Andra Džeriņa traumas nopietnību būs pēc papildus ārstu izmeklējumu veikšanas, bet citam savainotajam Mārtiņam Karsumam šis čempionāts ir noslēdzies.

Ziņots, ka Latvijas izlase otrdien pasaules čempionātā Herningā ar rezultātu 5:0 (2:0, 1:0, 2:0) uzvarēja Dienvidkoreju, izcīnot otro panākumu turnīrā. Tomēr uzvaras prieku aizēnoja divu komandas līderu - Džeriņa un Karsuma - savainojumi.

Džeriņu otrā perioda pirmajā daļā mugurā iegrūda pretinieku aizsargs, uzbrucējam uzreiz pēc tam pametot laukumu un mačā vairs neatgriežoties. Korejiešu hokejists Džeriņam trāpīja jostas vietas apvidū. Savukārt trešā perioda vidū pēc Gunta Galviņa spēcīga metiena ripa trāpīja Karsumam pa seju un arī viņš palika guļam uz ledus. Karsums gan vispirms aizslidoja uz soliņu, taču arī pēc tam pameta laukumu un devās uz ģērbtuvi.

Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs pēc spēles žurnālistiem sacīja, ka par abu hokejistu veselības stāvokli lielāka skaidrība būs trešdien, savukārt Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols norādīja, ka par spēlētāju veselību rūpējas ārsti un šobrīd abiem hokejistiem tiek veikti papildus izmeklēšana.

Vēlāk kļuva zināms, ka Karsumam savainojums ir nopietns un viņš Dānijā vairs nespēlēs.

Latvijas izlases ārsts Āris Aivars apstiprināja, ka Karsumam ir lauzts vaiga kauls. Atbildot uz jautājumu, kādas ir uzbrucēja izredzes turpināt pasaules čempionātu, valstsvienības ārsts atklāja, ka Karsums trešdien atgriezīsies Latvijā, kur viņam tiks veikta operācija. Līdz ar to pasaules meistarsacīkstes viņam ir beigušās.

Karsums pasaules čempionāta trīs mačos atzīmējās ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Pēdējo gadu laikā 32 gadus vecais Karsums valstsvienībai palīdzējis tikai atbildīgākajos turnīros - olimpiskajās spēlēs vai to kvalifikācijas turnīros - , bet šosezon viņš izlasei devās talkā arī pasaules čempionātā, kurā nebija spēlējis kopš 2010.gada. Pasaules meistarsacīkstēs piedalīties viņam liedza veselības likstas ar ceļgalu, kam regulāri nepieciešamas operācijas.

Jau vēstīts, ka trešdien izlasei no Ziemeļamerikas pievienosies uzbrucējs Teodors Bļugers, kuram paredzēta ielidošana Kopenhāgenā, bet tad došanās uz Herningu.

Nākamo spēli Latvijas izlase aizvadīs ceturtdien pret ASV izlasi, sestdien sekos mačs ar Vāciju, bet vēlāk arī ar Kanādu un Dāniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!