Foto: F64

Latvijas hokeja izlase pirmdien trešajā spēlē šī gada pasaules čempionātā "Arēnā Rīga" ar rezultātu 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) smagā cīņā pārspēja Itālijas valstsvienību.

Spēles 12. minūtē Artūrs Kulda izdarīja metienu no tālas distances, un ripa no Itālijas aizsarga nūjas ielidoja vārtos, taču šo vārtu guvumu neieskaitīja, jo Kaspars Daugaviņš brīdi pirms tam patraucēja vārtsargam. Otrajā trešdaļā Mārtiņš Karsums vairākumā trāpīja pa vārtu stabu, brīdi vēlāk Miks Indrašis "norībināja" vārtu pārliktni.

Latvija vadībā izvirzījās 33. minūtē, kad Mārtiņš Karsums pēc pārtvertas ripas devās uz vārtiem un ar otro metienu pārspēja vārtsargu. Četras minūtes vēlāk vēlreiz Latvijai neieskaitīja vārtus, kad Miks Indrašis pēc Ronalda Ķēniņa piespēles ar slidu ieraidīja ripu vārtos.

42. minūtē Itālija teju izlīdzināja rezultātu, kad Alekss Petans vairākumā skaisti meta vārtu augšējā stūrī. Tomēr Latvijas izlase pieprasīja video atkārtojumu, jo video trenerim Pēterim Gromam bija aizdomas, ka itāļi uzbrukuma zonā iegāja aizmugures stāvoklī. Šīs aizdomas apstiprinājās, un arī Itālijai vārti netika ieskaitīti.

Mačs noslēdzās ar Laura Dārziņa un Karsuma metieniem tukšos vārtos.

Trīs spēlēs Latvijas izlase izcīnījusi septiņus punktus, dod pagaidu līderpozīciju B grupas kopvērtējumā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.


$duelID=1339;$eventID=27;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!