Foto: F64

Šāgada pasaules hokeja čempionāta pirmajā spēlē Latvijas izlase piedzīvoja iespaidīgu zaudējumu, ar 6:1 (0:3, 0:2, 1:1) piekāpjoties spēcīgajai Kanādas komandai, un daudz ko šajā mačā noteica mūsējo kļūdas aizsardzībā, uzskata Latvijas izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš.

"Labi iesākām [šo spēli], vienkārši viena neuzmanības kļūda savā zonā, kanādieši iemeta pirmo "golu" un drusku sabrukām," portālam "Delfi" atklāja Daugaviņš. "Reāli redzējām, ka varam cīnīties, bet pirmie zaudētie vārti salauza spēli, tad otrie un vēl vieni, jau 0:3, un tad spēle kļuva drusku atbrīvotāka."

"Aizsardzībā neizpildījām to, ko plānojām," atzīst izlases kapteinis. "Gribējām spēlēt uzmanīgi, lai reveidojaas situācijas, ka aiz muguras kādam aizskrien pretinieku spēlētājs un paliek viens pats. Vidējā zonā spēle mums bija laba, uzbrukumā arī kaut ko spējām. Jāsalabo "aizsardzība", jo pieļautās pat nebija taktiskas, bet vairāk pašu individuālās neuzmanības kļūdas."

Lai gan Latvijas izlase zaudēja, komandas kapteinis šo maču atzīmēja ar gūtiem vārtiem, tāpēc sajūtas par spēli ir "divējādas". "Zaudējums ir zaudējums, tas vienmēr ir nepatīkami, bet ir daudz pozitīvu lietu, ko mums paņemt no šīs spēles," saka pieredzējušais uzbrucējs. "Spēle uzbrukumā bija "OK", izveidojām daudz momentu [pie pretinieka vārtiem], sakārtosim aizsardzību un viss būs kārtībā!"

Uz jautājumu, vai šī bija spēle pret turnīra spēcīgāko komandu, Daugaviņš atbildēja lakoniski: "To mēs redzēsim pēc čempionāta!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!