Kazahstānas hokeja izlase sestdien, 29. maijā, kļuva par pirmo komandu pasaules čempionātā Rīgā, kas vienā mačā guva vismaz 10 vārtus, ar 11:3 (1:0, 2:1, 8:2) sagraujot Itālijas valstsvienību.

Kazahstāna pēc graujošās uzvaras A grupas kopvērtējumā apsteidza Latviju un pakāpās uz ceturto vietu, bet pēc šīs spēles Latvijas ceļš uz ceturtdaļfinālu ir kļuvis vēl sarežģītāks. Kazahstānai ir desmit punkti un atlikusi spēle pret Norvēģiju, bet Latvijai ir astoņi punkti un spēles pret Somiju un Vāciju.

Itālija otrā perioda piektajā minūtē izlīdzināja rezultātu 1:1, pēc diviem periodiem Kazahstāna bija vadībā ar 3:1, bet pēdējā periodā Kazahstānas hokejisti guva astoņus vārtus un burtiski "iznīcināja" pretiniekus.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Romāns Starčenko, kura kontā arī trīs rezultatīvas piespēles, divi vārti un viena rezultatīva piespēle Artjomam Ļihotņikovam, bet pa vienam golam guva Jegors Petuhovs, Jevgeņijs Rimarjovs, Ņikita Mihailiss, Kērtiss Volks, Kirils Paņukovs, naturalizētais zviedrs Viktors Svedbergs un Jegors Šalapovs. Itālijai vārtus guva Andželo Mičeli, Peters Hohkoflers un Alekss Petans.

$duelID=1379;$eventID=27;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!