Foto: LETA
Kazahstānas hokeja izlase trešdien pasaules čempionāta B apakšgrupas mačā "Arēnā Rīga" ar rezultātu 3:2 pārspēja Vācijas valstsvienību, kas piedzīvoja pirmo zaudējumu turnīrā.

Spēles pirmais periods iesākās ar Kazahstānas pārsvaru, tomēr vācieši lēnām spēles kontroli pārņēma savās rokās. Mača pirmie vārti tika gūti 27. minūtē, kad Kazahstānas izlases spēlētājs Ivans Stepaņenko iesāka uzbrukumu un atstāja ripu Aleksandram Šinam, kurš ar atvēzienu raidīja ripu pa vārtiem. Ripa trāpīja pa aizsarga slidu, nedaudz mainīja lidojuma virzienu un pārsteidza vārtsargu.

Tomēr trīs minūtes vēlāk Vācija rezultātu izlīdzināja – Tobiass Rīders iegāja uzbrukuma zonā, uzvilka uz sevi trīs pretspēlētājus un piespēlēja ripu pa kreisi Tomasam Kunhaklam, un viņš izdarīja perfektu metienu tālajā vārtu stūrī. Brīdi vēlāk Vācijai vēlreiz raidīja ripu vārtos, bet to neieskaitīja. Matiass Plahta pa labo malu iegāja uzbrukuma zonā un raidīja ripu tuvējā vārtu stūrī. Tiesneši devās skatīt video atkārtojumu, jo Kazahstānas treneriem bija aizdomas par aizmugures stāvokli. Video atkārtojumā apstiprinājās – pirms Plahtas uzbrukuma zonā jau bija iegājis cits vācietis.

Taču minūti pēc šīs epizodes Vācija tomēr izvirzījās vadībā, skaitlisko vairākumu realizējot Markusam Eizenšmidam, kurš izmantoja lielisku Štefana Loibla piespēli. Kazahstānas izlase spēja rezultātu izlīdzināt, kad soda metienu realizēja Romāns Starčenko. "Bullītis" tika piešķirts pēc Alkozinu izgājienā pret vārtsargu no mugurpuses klupināja.

Četras minūtes pirms pamatlaika beigām Kazahstānas izlases aizsargs Aleksejs Makļukovs izdarīja perfektu tālo piespēli un izvirzīja Pāvelu Alkolzinu izgājienā pret vārtsargu, un uzbrucējs to realizēja ar metienu vārtu augšējā stūrī, panākot rezultātu 3:2 Kazahstānas izlases labā. Atlikušajā laikā vāciešiem rezultātu izlīdzināt neizdevās.

Neraugoties uz zaudējumu, Vācija saglabāja līderpozīciju B grupā, četrās spēlēs izcīnot deviņus punktus, bet Kazahstāna četrās spēlēs izcīnījusi septiņus punktus, bet tikpat punkti trīs spēlēs ir Latvijai un Somijai.

Kazahstāna – Vācija 3:2 (0:0, 1:2, 2:0). Spēle noslēgusies
Vārtu guvēji
: Aleksandrs Šins (26:39 min., 1:0), Romāns Starčenko (40:31 min., 2:2, soda metiens), Pāvels Akolzins (55:42 min., 3:2) – Tomass Kunhakls (29:38 min., 1:1), Markuss Eizenšmids (34:07 min., 1:2, vair)
Metieni pa vārtiem: 15 (4+4+7) – 30 (10+9+11)
Soda minūtes: 8 – 2

$duelID=1355;$eventID=27;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!