Foto: F64

Latvijas hokeja izlases rindās atgriezies iepriekš savainotais uzbrucējs Ronalds Ķēniņš, kurš svētdien izgāja uz ledus vienības treniņā.

Iepriekšējo pasaules čempionāta maču, kurā Latvijas izlase sestdien ar 0:3 zaudēja Norvēģijai, Ķēniņš izlaida, jo viņam tika konstatēta mugurkaula starpskriemeļu disku nobīde jostasvietā.

Kā aģentūrai LETA apstiprināja izlases ārsts Jānis Kvēps, uzbrucējs ir paguvis atkopties un piedalīsies nākamajā vienības spēlē pirmdien pret Dāniju. Tiesa, Kvēps norādīja, ka "nekādus brīnumus no Ķēniņa gaidīt nevajag".

Svētdienas treniņā Ķēniņš atgriezās trešajā uzbrucēju maiņā kopā ar Armandu Bērziņu un Gintu Meiju.

Tikmēr otrajā uzbrucēju virknējumā kopā ar Alekseju Širokovu un Mārtiņu Cipuli svētdien trenējās Roberts Bukarts. Viņš laukumā devās Kaspara Daugaviņa vietā, kuram pašlaik draud diskvalifikācija par pārkāpumu pret Norvēģijas izlases kapteini Ūli Kristianu Tolefsenu. Tāpat Daugaviņam svētdien tiks veikta medicīniskā apskate, jo ir aizdomas, ka viņš lauzis kājas mazo pirkstu.

Tikmēr ceturtajā maiņā treniņā kopā darbojās Juris Štāls, Koba Jass un Kaspars Saulietis.

Izlases rindās atgriezies arī aizsargs Oskars Bārtulis, kurš cīņu ar Norvēģiju izlaida diskvalifikācijas dēļ.

Paredzams, ka gaidāmajā spēlē pret Dāniju netiks pieteikts uzbrucējs Andris Džeriņš.

Nākamo maču Latvijas izlase aizvadīs pirmdien plkst.17.15, kad spēkosies ar Dāniju. Abām komandām gaidāmajā spēlē nepieciešama uzvara. Latvijas izlasei trīs punkti nepieciešami cīņā par vietu ceturtdaļfinālā, bet Dānija pašlaik izmisīgi cīnās par vietas saglabāšanu augstākajā divīzijā.

Pasaules čempionāts līdz 20.maijam risināsies Zviedrijā un Somijā. Latvijas izlase spēlē Stokholmā vienā grupā ar Čehiju, Zviedriju, Vāciju, Itāliju, Krieviju, Dāniju un Norvēģiju.

Sākot ar šo gadu, pasaules čempionāta augstākajā divīzijā visas 16 komandas, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rangu, izkārtotas divās apakšgrupās, pa astoņām vienībām katrā. Tādējādi katrai valstsvienībai būs garantētas vismaz septiņas spēles.

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas četras spēcīgākās komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfināla cīņas, bet komandas, kas savā grupā paliks astotajā vietā, automātiski izkritīs uz pasaules čempionāta pirmo divīziju.

Pašlaik Stokholmas apakšgrupas kopvērtējumā ceturtā ar septiņiem punktiem ir Norvēģijas valstsvienība, bet tai ar sešiem punktiem seko Latvija un Vācija.

Pēdējo spēli apakšgrupā Latvijas izlase aizvadīs otrdien plkst.21.15, kad sacentīsies ar vienu no čempionāta saimniecēm Zviedriju, kas pirms šī mača jau varētu būt garantējusi otro vietu noslēguma kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!