Foto: F64

Tas noraidījums mūs nogalināja – tā par Mārim Bičevskim piespriesto sodu otrā perioda sākumā, kas ļāva Čehijas hokeja izlasei pasaules čempionāta spēlē pret Latviju lauzt cīņas gaitu, sacīja Latvijas valstsvienība uzbrucējs Ronalds Ķēniņš.

Pēc Mika Indraša un Laura Dārziņa gūtajiem vārtiem vairākumā Latvija pirmajā periodā izvirzījās vadībā ar 2:0, bet spēles lūzuma brīdis notika otrā perioda sākumā. Diskutējamā situācijā soģi piešķīra 5+20 minūšu sodu Bičevskim, kas ļāva čehiem atgūties un pārņemt iniciatīvu mačā. Vairākumā Čehija guva vienus vārtus, bet tad otrā perioda turpinājumā vēl trīs, praktiski izšķirot mača likteni.

"Tas noraidījums mūs 'nogalināja'. Nedomāju, ka tas bija pareizs (tiesnešu) lēmums, bet tas ir tiesnešu kompetencē. Vienkārši viņš (Bičevskis) pagrūda pretinieku sliktā momentā, un tiesnesis piespriež lielo sodu. Tas mūs apstādināja. Jā, viņi labi spēlēja, bet viņiem arī paveicās dažos vārtu guvumos," IIHF mājaslapā internetā citēts Ķēniņš.

"Jā, mums bija iespējas arī pie 2:4. Spēlējām labi un pirms viņu piektā gola vēl varējām vērst spēli savā labā," piebilst Ķēniņš.

Uz Bičevska noraidījumu kā "atslēgas momentu" norāda arī čehu hokejists Mihaels Froliks.

"Lielais pavērsiens bija piecu minūšu vairākums, kad mēs guvām vārtus. Redzējāt, cik intensīvs bija mačs. Pret viņiem nav viegli spēlēt. Viņiem ir ļoti labs treneris, viņi smagi strādā. Labi spēlē aizsardzībā, labi slido, un mēs vienkārši nespējām to uzlauzt. Tad sekoja noraidījums, mēs uzspiedām savu spēli, guvām vārtus un esam laimīgi par trīs punktiem," uzskata čehu uzbrucējs Mihaels Frolīks. "Mēs viņiem devām sākumā iespējas. Tieši to nedrīkst pieļaut spēlēs pret tādām komandām (kā Latvija), ļaujot gūt divus vārtus. Pēc pirmā perioda ģērbtuvēs zinājām, ka vēl ir daudz laika."

Latvijas hokeja izlasei pēc šī zaudējuma sarukušas cerības uz dalību ceturtdaļfinālā. Sestdien Latvija spēlēs pret Krievijas izlasi, pēc tam to gaida mačs pret pasaules čempioni Zviedriju, bet grupu turnīra pēdējā mačā pretiniekos būs Norvēģija. Šajos trīs mačos Hārtlija vadītajai komandai nepieciešami vismaz seši punkti, lai cerētu uz vietu labāko astotniekā.

$duelID=1243;$eventID=23;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!