Foto: F64

Latvijas hokeja izlases zaudējumā pret Somijas valstsvienību sava loma bijusi arī spēles tiesnešiem, sarunā ar Latvijas Televīziju pēc 2022. gada pasaules čempionāta otrā mača atzina uzbrucējs Ronalds Ķēniņš.

Ziņots, ka Latvijas izlase sestdien pirmā izvirzījās vadībā, bet mača izskaņā ar rezultātu 1:2 piekāpās mājiniecei Somijas izlasei. Somi uzvaras vārtus guva spēles 58. minūtē pēc daudz apspriesta Mārtiņa Dzierkala noraidījuma.

"Skatoties vakardienas spēles sākumu, to ar šodienu nevar salīdzināt," pēc spēles izteicās Ķēniņš. "Mums ir jauns kolektīvs. Visi kopā ejam uz priekšu. Šodien aizvadījām zolīdu maču."

Hokejists saslimšanas dēļ pirms meistarsacīkstēm nepiedalījās vairākās pārbaudes spēlēs. Ķēniņš neslēpa, ka pirmajā spēlē "viss iznācis no plaušām", bet tagad viņam jau bijis daudz vieglāk. Uzbrucējs arī izteica minējumu, kāpēc pirmā spēle Latvijas hokejistu izpildījumā bija blāvāka.

"Daudzi sen nebija spēlējuši. Sezona beidzās ātrāk. Nevar salīdzināt pārbaudes spēles ar pasaules čempionātu. Somi un amerikāņi ir spēlējuši daudz. Viņiem ir vieglāk ieiet," sprieda rezultatīvās piespēles autors.

"Domāju, ka noraidījums beigās no tiesnešu puses bija tāds nevajadzīgs. Viņi bišķin noraka spēli. Paši vainīgi esam, un tā notiek spēlē," piebilda Ķēniņš, kurš arī uzsvēra, ka Latvijas izlasei labāk jāizmanto vairākumi.

Atzinīgi par rādīto sniegumu izteicās arī vienīgā precīzā metiena izpildītājs Rūdolfs Balcers, kuram tika vaicāts par trenera Harija Vītoliņa dotajiem norādījumiem.

"Vakar mēs vispār nebijām gatavi spēlēt. Pieļāvām kļūdas, vairākās epizodēs slikti nospēlējām. Šodien nospēlējam zolīdi, smagi cīnījāmies. Nezinu par to tiesnešu lēmumu spēles beigās… Ir kā ir," noteica Nacionālās hokeja līgas (NHL) pārstāvis.

Latvijas hokeja izlase pēc diviem zaudējumiem joprojām ir bez punktiem. Valstsvienību pirmdien sagaida spēle ar Norvēģijas hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!