Foto: Shutterstock
Korejas hokeja izlase turpina uzvaras gājienu pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā, kuras uzvarētāji nākamgad spēlēs elites grupā.

Turnīra trešajā spēlē korejieši ar 3:1 pārspēja Ungāriju, izcīnot trešo uzvaru. Koreja pagaidām ir vienīgā komanda šai turnīrā, kas iztiek bez zaudējumiem, un par trim punktiem apsteidz Austriju, kurai trijās spēlēs divas uzvaras un viens zaudējums.

"Šī bija lieliska spēle, kurā divas hokeja komandas sīvi spēkojās, un tā noslēdzās mums par labu," Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) mājas lapā citēts Korejas izlases galvenais treneris Džims Pīks. "Hokejs ir jautra spēle. Mēs cenšamies kontrolēt to, ko varam kontrolēt. Reizēm spēles likteni var mainīt viena atlēkusi ripa vai noraidījums. Ir pareizi jāsastājas visām zvaigznēm un mēnesim, un ar darba ētiku varam cerēt uz panākumiem."

Ja Korejas hokejistiem izdosies nākamjā spēlē pārspēt Austriju, viņi nodrošinās sev tiesības nākamgad spēlēt pasaules čempionāta elites grupā.

Austrijas izlase kārtējā spēlē ar 1:0 pārspēja mājiniekus, Ukrainas valstsvienību. Spēles raksturu parāda fakts, ka četri spēlētāji katrā komandā šo maču nevarēja pabeigt savainojuma dēļ.

"Šī bija ļoti smaga spēle, tikai vieni gūti vārti," saka Austrijas izlases treneris Rodžers Bāders. "Pēc viena bloķēta metiena mēs zaudējām Tomasu Raflu un Leinu Viveirosu, spēles laikā palikām bez Štefana Ulmera. Beigās mums palika tikai 17 spēlētāju, kas gadās reti."

Austrijai šai mačā bija nepieciešama uzvara, lai saglabātu cerības uz atgriešanos elites grupā, kamēr Ukrainai, kura pagaidām nav izcīnījusi nevienu uzvaru, draud izkrišana uz pirmās divīzijas B grupu.

Kā zināms, Korejas hokeja izlase ar mājinieku tiesībām piedalīsies 2018. gada Phjončhanas olimpiskajā hokeja turnīrā.

Pasaules čempionāta pirmā divīzijas A grupas kopvērtējums pēc trim spēlēm:

Avots: IIHF

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!