Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas hokeja zvaigzne Iļja Kovaļčuks netiks diskvalificēts par savu rīcību piektdien notikušajā pasaules čempionāta spēlē ar Somiju.

Aizvadītajā mačā somu hokejisti regulāri provocēja Kovaļčuku, par ko krievs sākotnēji ar nūju iesita hokejistiem, kas atradās uz pretinieku soliņa, bet pašās cīņas beigās piekāva pretinieku spēlētāju Janni Pesonenu.

Par otro epizodi Kovaļčuks saņēma noraidījumu uz 5+20 minūtēm.

Krievijas mediji svētdien ziņo, ka Kovaļčuks nesaņems pat spēles diskvalifikāciju, tāpēc varēs iziet laukumā jau svētdien, kad Krievija sacentīsies ar Slovākiju.

Kā ziņots, piektdienas mačā pašreizējā pasaules čempione Krievija piekāpās vienai no čempionāta saimniecēm Somijai ar rezultātu 2:3, ciešot otro neveiksmi pēc kārtas.

Helsinku grupā līderi ar 11 punktiem piecos mačos ir somi, Krievijas un ASV kontā ir pa deviņiem punktiem attiecīgi piecās un četrās spēlēs, bet par diviem punktiem mazāk piecās cīņās ir slovākiem. Francija ar sešiem punktiem četrās spēlēs ir piektā, Austrijas kontā pieci punkti piecos mačos, bet Vācija un Latvija četrās cīņās iekrājušas attiecīgi četrus un trīs punktus.

Līdz ar to dzīvības un nāves mačs risināsies sestdien, kurā spēkosies Latvija un Vācija. Šīs cīņas zaudētājai reāli sāks draudēt izkrišana no augstākās divīzijas.

Kā ziņots, 77.pasaules čempionāts risinās Stokholmā un Helsinkos. Sacensībās 16 komandas sadalītas divās grupās. Helsinku apakšgrupā sacenšas ASV, Austrija, Francija, Krievija, Latvija, Slovākija, Somija un Vācija. Savukārt Stokholmas grupā tiekas Baltkrievija, Čehija, Dānija, Kanāda, Norvēģija, Slovēnija, Šveice un Zviedrija.

Pēc viena apļa turnīra grupas ietvaros katrā attiecīgajā pilsētā četru spēcīgāko komandu vidū tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, bet to uzvarētāji vienkopus pulcēsies Stokholmā, kur līdz 19.maijam tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni.

Komandām, kas grupās ieņems 5.-7.vietu, čempionāts būs noslēdzies, savukārt katras apakšgrupas vājākā komanda pametīs augstāko divīziju un nākamgad spēlēs pirmās divīzijas A grupā. Šo komandu vietas nākamgad ieņems Itālija un Kazahstāna, kas abas spēcīgākajā līgā atgriezīsies pēc gada pārtraukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!