Foto: EPA/LETA

Krievijas hokeja izlases rindās gaidāmajā pasaules čempionātā piekrituši spēlēt Nacionālās hokeja līgas (NHL) zvaigznes Iļja Kovaļčuks un Iļja Brizgalovs.

Ar maču pret Krieviju Latvijas izlase 4.maijā uzsāks dalību šīgada pasaules čempionātā.

Ņūdžersijas "Devils" uzbrucējs Kovaļčuks Krievijas medijiem savu vēlmi spēlēt pasaules čempionātā pamato ar neveiksmīgo NHL sezonu, kurā viņa pārstāvētā komanda nespēja iekļūt Stenlija kausa izcīņas turnīrā.

Šīs sezonas NHL lokauta laikā Kovaļčuks spēlēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Sanktpēterburgas SKA, kur 36 spēlēs guva 18 vārtus un veica 24 rezultatīvas piespēles, bet 37 "Devils" rindās aizvadītajos NHL mačos viņa kontā 11 vārti un 20 rezultatīvas piespēles.

Savukārt par Filadelfijas "Flyers" vienības vārtsarga Brizgalova spēlēšanu pasaules čempionātā pavēstījis izlases galvenais treneris Zinetula Biļaļetdinovs.

Brizgalovs NHL lokauta laikā pārstāvēja KHL klubu Maskavas CSKA, aizvadot tajā 12 mačus un vidēji ik katrā ielaižot 2,13 ripas, bet 40 NHL cīņās viņš ielaida vidēji 2,79 ripas un atvairīja 90% metienu.

Krievijas izlases otrais vārtsargs pasaules čempionātā arī būs NHL klubu pārstāvis - Sergejs Varlamovs no Kolorado "Avalanche" vai Sergejs Bobrovskis no Kolumbusas "Blue Jackets".

Pasaules čempionāts no 3. līdz 19.maijam otro gadu pēc kārtas tiks aizvadīts Helsinkos un Stokholmā.

Latvijas valstsvienība spēlēs Helsinku apakšgrupā. Pirmajā mačā tā 4.maijā atkal sacentīsies ar pagājušā gada čempionvienību Krieviju, bet vēlāk tiksies arī ar mājiniekiem somiem, pagājušā gada pasaules čempionāta sudraba medaļniekiem slovākiem, Vāciju, Franciju, Austriju un ASV.

Četras labākās apakšgrupas komandas savas grupas ietvaros aizvadīs ceturtdaļfinālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!