Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) padomes loceklis Viesturs Koziols nevēlas komentēt informāciju, ka Latvija un Somija esot palikušas kā vienīgās kandidātes uz 2023. gada pasaules čempionāta uzņemšanu, taču sarunā ar Latvijas Hokeja federācijas (LHF) partneri "Bite" solīja piektdien attaisīt šampanieša pudeli.

Kanādas kabeļtelevīzijas TSN apskatnieks Gords Millers pirmdien ziņoja, ka Ungārija un Slovēnija atsaukusi piedāvājumu rīkot nākamā gada čempionātu. Ungārijas valdība atsaukusi savu atbalstu, kad parādījās ziņas par to, ka Krievijai un Baltkrievijai tikšot liegta dalība čempionātā.

"Baumas un aizskatuvē notiekošo es nekomentēšu. Bet aizskatuvē notiek visādas lietas. Katrā ziņā jāgaida oficiāls lēmums. Lēmums, visticamāk, būs pieņemts piektdien. Kad būs oficiāls lēmums, taisīsim vaļā šampanieti," ar smaidu sejā noteica Koziols, kurš vēlāk atkārtoja šo frāzi.

Jau ziņots, ka Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ aprīlī IIHF padome atņēma Krievijai tiesības rīkot 2023.gada pasaules hokeja čempionātu Sanktpēterburgā.

Par nākamo meistarsacīkšu rīkošanu tiks lemts 26. maijā un 27.maijā gaidāmajā IIHF kongresā. Jaunas rīkotājvalsts noteikšana būs kongresa prioritārais uzdevums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!