Foto: RIA Novosti/Scanpix
Pasaules čempionātā trešdien Helsinkos ASV hokeja izlase, pateicoties Krega Smita trīs gūtajiem vārtiem, ar 4:1 (1:1, 0:0, 3:0) pieveica Somijas valstsvienību, sagādājot mājiniekiem somiem pirmo zaudējumu turnīrā.

ASV izlasei tas bija otrais smagais mačs divās dienās, taču pēc vakar piedzīvotā zaudējuma cīņā ar Krieviju šodien amerikāņi aizraujošā cīņā tomēr sēja gūt uzvaru. Tagad gan somiem, gan ASV izlasei ir pa vienam zaudējuma četrās spēlēs, bet Somija vēl vienu punktu zaudējusi pagarinājumā uzvarētajā mačā pār Vāciju.

Aizraujošajā cīņā jau sestajā minūtē Jarno Koskiranta izmantoja amerikāņu kļūdu aizsardzībā un izvirzīja mājiniekus vadībā, taču somiem, kā izrādījās, tie bija vienīgie gūtie vārti mačā. Pirmā perioda izskaņā Smits guva savus pirmos vārtus mačā, izlīdzinot rezultātu.

Otrajā periodā vārti netika gūti, bet trešā perioda sākumā amerikāņi skaisti izmantoja vairākumu un no vārtu priekšas Smits pirmo reizi vadībā izvirzīja ASV izlasi. Trešā perioda vidū Stīvens Džionta panāca jau 3:1, bet pēdējā minūtē amerikāņi palīdzēja Smitam ripu iemest tukšos vārtus un ļāva savam uzbrucējam gūt "hat trick".

$d_id=71; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2013/hockeystar2013/fe.php' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!