Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas hokeja izlase ceturtdien, 11. maijā, pasaules čempionātā guva savu ceturto uzvaru četrās spēlēs, Ķelnes grupas cīņā ar 3:0 (0:0, 3:0, 0:0) pārspējot Dānijas valstsvienību.
Krievija ar izcīnītiem 11 punktiem praktiski jau nodrošinājusi sev vietu ceturtdaļfinālā, bet dāņiem četrās spēlēs ir tikai divi punkti un nelielas iespējas pacīnīties par iekļūšanu "play off". No elites divīzijas Dānija nevar izkrist, jo nākamgad rīkos pasaules čempionātu.

PASAULES ČEMPIONĀTA GRUPU KOPVĒRTĒJUMS

Dānijas hokejisti ilgi spēja izrādīt sīvu pretestību un pirmie bija tuvāk vārtu guvumam, taču savas iespējas neizmantoja. Krievijas hokejisti sīksto un disciplinēto dāņu aizsardzība spēja uzlauzt vien otrā perioda izskaņā, kad 70 sekunžu laikā panāca 3:0. Sākumā Bogdans Kiseļevičs "atslēdza" labi spēlējošā pasaules čempionāta debitanta Džordža Sorensena sargātos vārtus, pēc 18 sekundēm Sergejs Plitņikovs dubultoja krievu pārsvaru, bet vēl pēc 52 sekundēm Ņikita Gusevs panāca 3:0.

PASAULES ČEMPIONĀTA SPĒĻU GRAFIKS UN REZULTĀTI

Krievijai nākamā spēle tagad 13. maijā pret Slovākiju, bet tad 15. maijā jātiekas ar Latviju. Grupu sacensības Oļega Znaroka vadītā izlase noslēgs 16. maijā ar spēli pret ASV. Tikmēr dāņiem šajā turnīrā vēl jāspēlē pret Vāciju (12. maijā), Zviedriju (14. maijā) un Itāliju (15. maijā).

$duelID=631;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!