Foto: AFP/Scanpix
Pasaules hokeja čempionāta pusfinālā ceturtdien iekļuva Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā Krievijas izlase, kas ceturtdaļfinālā pēc nervoza cīņas sākuma ar 4:1 (0:1, 3:0, 1:0) pieveica Vācijas valstsvienību.

Znaroka un Vītoliņa vadībā Krievijas izlase trešo gadu pēc kārtas tiek līdz pasaules čempionāta pusfinālam. 2014. gadā Znaroka un Vītoliņa debijas reizē Krievija izcīnīja zeltu, bet pērn palika otrā.

Vācijas izlase spēli iesāka ar teicamu disciplīnu un uzmanīgu darbību aizsardzībā, neļaujot ātrajai Krievijas izlasei ieskrieties. Vācija atbildēja ar vairākiem uzbrukumiem un vienā no tiem jau spēles piektajā minūtē Patriks Reimers guva vārtus pēc krievu hokejistu kļūmes aizsardzībā.

Pirmajā periodā mača favorītei Krievijai tā arī neizdevās salauzt sīksto vācu aizsardzību, bet otrajā periodā mājinieki "salika visu pa plauktiem". Jau trešdaļas 40. sekundē Vadims Šipačovs izlīdzināja rezultātu, bet pēc septiņām minūtēm Šipačovs "izkārtoja" vārtu guvumu Jevgeņijam Dadonovam. Turpinot spēlēt skaisti un priecējot Maskavas arēnā sanākušos līdzjutējus, 35. minūtē Šipačovs pēc teicamas Ivana Teļegina piespēles guva savus otros vārtus mačā, bet ceturtos vārtus Krievijai guva Aleksandrs Ovečkins, kuram tas bija pirmais vārtu guvums 2016. gada pasaules čempionātā.

Tagad pusfinālā Krievijas valstsvienība sestdien tiksies ar Somiju, kas šajā turnīrā visas spēles uzvarējusi pamatlaikā.

$duelID=381;$eventID=11;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!