Foto: AFP/Scanpix
Krievijas hokeja izlase sestdien izcīnīja vēl vienu graujošu uzvaru šāgada pasaules čempionātā, ar 6:0 (3:0, 2:0, 1:0) sagraujot Slovākijas komandu un atgūstot līderpozīciju A grupas kopvērtējumā.
Krievijas izlase dominēja visa mača garumā, tikai retu reizi slovākiem izdevās izveidot vārtu gūšanas momentus pie Andreja Vasiļevska sargātajiem vārtiem, un Krievijas izlases vārtsargs ar partnera palīdzību varēja svinēt "sauso" uzvaru. Viņa kontā 22 atvairīti metieni.
Rezultātu jau spēles otrajā minūtē pēc slovāku kļūdas neitrālajā zonā atklāja Jevgeņijs Dadonovs. Viņš guva arī komandas otros vārtus, 14. minūtē realizējot skaitlisko vairākumu. Trešos vārtus Krievijas labā 41 sekundi pirms perioda beigu signāla guva Andrejs Mironovs.

Otrais periods iesākās ar 10 minūšu novēlošanos, jo nācās vēlreiz tīrīt ledus laukumu, kad spēles komisāri lēma, ka ledus neatbilst IIHF standartiem.

Arī otrajā periodā ar atsevišķiem izņēmuma momentiem dominēja Krievijas izlase, palielinot pārsvaru pār Slovākiju līdz pieciem vārtiem. Vispirms perioda trešajā minūtē ripa ielidoja vārtos no Ņikitas Kučerova slidas, bet trešdaļas vidū Ivans Teļegins panāk 5:0. No slovāku puses bija atsevišķas spēles epizodes un viens labs, aktīvs vairākums, kad Slovākijas izlase bija vistuvāk vārtu guvumam.

Trešajā periodā, turpinot dinamisku spēli, nepilnas četras minūtes pirms pamatlaika beigām Vladislavs Gavrikovs guva sestos un pēdējos vārtus šai mačā. Pusotru minūti pirms spēles beigām slovāki gan nonāca vairākumā, taču krievi viņiem pat neļāva ienākt savā aizsardzības zonā un Vasiļevska statistika palika nevainojama.

Pēc šīs uzvaras Krievijas izlase saglabā pirmo vietu A grupas vērtējumā, par diviem punktiem apsteidzot ASV. Slovāki ar četriem punktiem ir septītajā vietā.

$duelID=653;$eventID=15;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!