Foto: AFP/Scanpix/LETA
Krievijas hokeja izlase sestdien, 12. maijā, izcīnīja ceturto uzvaru šāgada pasaules hokeja čempionātā, sīvā cīņā ar 4:3 (0:0, 3:1, 1:2) pārspējot Šveici.

Jau ar pirmo periodu bija skaidrs, ka šveicieši krieviem būs neērts un bīstams pretinieks, jo Šveice izrādīja nopietnu pretestību, veidoja ātrus uzbrukumus un teicami spēlēja nevienādos sastāvos, gan vairākumā, gan mazākumā.

Pēc bezvārtu pirmā perioda spēles rezultāts tika atklāts otrā perioda sākumā, kad Reto Berru pārspēja Kirils Kaprizovs, taču jau pēc četrām minūtēm Ramons Unterzanders rezultātu izlīdzināja, kad Krievija zaudēja pirmos vārtus šai turnīrā, esot skaitliskajā mazākumā.

Krievijas izlase gan pierādīja savu augsto klasi un meistarību, ne tikai vēlreiz izvirzoties vadībā, bet arī panākot divu vārtu pārsvaru. Vispirms skaistus vārtus guva pieredzējušais Jevgeņijs Dadonovs, bet nepilnas trīs sekundes pirms trešdaļas beigu signāla Ņikita Ņesterovs realizēja "lielo" vairākumu – 3:1.

Šveicieši nepadevās un nemaz nedomāja respektēt spēcīgo pretinieku, un trešā perioda vidū Svens Andrigeto samazināja Krievijas pārsvaru līdz vieniem vārtiem – 3:2.

Uz to Krievijas izlase atbildēja ar ceturtajiem gūtajiem vārtiem un jau šķita, ka uzvaru krievi ir nodrošinājuši. Tomēr Šveices izlase nebūt nedomāja padoties un sarīkoja vienu no dramatiskākajām spēles beigām šajā turnīrā. Tas sākās ar Krievijas pārkāpumu, laukumā ilgu laiku spēlējot sešiem hokejistiem. Šveice atvēra otro elpu, nomainīja Berru pret sesto laukuma spēlētāju un metās realizēt vairākumu, kas arī izdevās. Gaetano Hāss atkal samazina Krievijas pārsvaru līdz minimumam – 4:3.

Atlikušajā minūtē un 48 sekundēs Šveices izlase centās, cik spēka, lai spēle nonāktu līdz pagarinājumam, taču neveiksmīgi, un Krievijas izlase ieguva kārtējos trīs kopvērtējuma punktus.

$duelID=973;$eventID=19;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!