Foto: AFP/Scanpix
Ļoti negaidītu zaudējumu 2013.gada pasaules hokeja čempionāta spēlē ceturtdien piedzīvoja Krievijas izlase, kas ar rezultātu 1:2 (0:0, 1:2, 0:0) piekāpās Francijas valstsvienībai.

Mača sākumā laukumā bija vērojams lēns hokejs, un Krievijas izlasei spēle uzbrukumā nevedās. Perioda otrajā pusē krievu hokejisti sāka darboties aktīvāk, tomēr Francijas aizsardzība bija augstā līmenī, trešdaļai noslēdzoties ar bezvārtu neizšķirtu.

Otrās trešdaļas sākumā spēles gaita būtiski nemainījās, bet 27.minūtē Aleksandrs Radulovs saņēma teicamu piespēli un izgāja viens pret vārtsargu, bet viņu no mugurpuses traucēja aizsargs, un tika nozīmēts soda metiens. Radulova "bullītis" tika atvairīts, bet 15 sekundes vēlāk Aleksandrs Perežogins, izslidojot no aizvārtes, meta ripu vārtos.

$d_id=77; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/hockey2013/hockeystar2013/fe.php' ?>



Trīs minūtes pēc tam Francijas izlasei izdevās rezultātu izlīdzināt, kad Damjēns Flerī pēc tālas piespēles iegāja zonā un precīzi meta no tālas distances. Francija turpināja darboties veiksmīgi, un trīs minūtes pirms otrā perioda beigām rezultāts kļuva 2:1 viņu labā. Antoins Rusels izlauzās vārtu priekšā un meta precīzi.

Pēdējā periodā Krievija neizskatījās apjukusi, un pārliecinoši izspēlēja savus uzbrukumus, tomēr precīzi metieni viņiem neizdevās. Francijas aizsardzība bija augstā līmenī un viņiem izdevās nosargāt rezultātu 2:1, sagādājot sensāciju šī gada pasaules čempionātā.

Helsinku apakšgrupas kopvērtējumā pēc četrām spēlēm pa deviņiem punktiem ir Krievijas un ASV izlasēm, astoņi punkti ir  Somijai, bet Slovākija un Francija iekrājusi sešus punktus. Vācijas kontā četri punkti četrās cīņās, Austrija iekrājusi trīs punktus, bet Latvija kā vienīgā pie punktiem nav tikusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!